Дійсно санкції, чи пилюка в очі?

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Учора, 2 берзня, у справі Навальвального набули чинності Санкції ЄС, які були схвалені міністрами закордонних справ Євросоюзу ще 22 лютого. Санкційний список ЄС виявився дуже куценьким і налічує всього-навсього 4 російських чиновника. Зокрема, санкції Євросоюзу націлені проти очільника російського Слідчого комітету Олександра Бастрикіна, директора Федеральної служби виконання покарань Олександра Калашнікова, директора Національної гвардії Віктора Золотова та генерального прокуора Росії Ігоря Краснова.
Проти близьких до Путіна олігархів, як закликав сам Олексій Навальний, ЄС побоявся запроваджувати якісь обмеження.
Не дуже згострозубими виявились і санкції США. Санкційний список Сполучених Штатів включає аж 7 осіб: директор Федеральної служби виконання покарань (ФСИН) Олександра Калашніков; Глава управління адміністрації президента з внутрішньої політики Андрій Ярин; заступники міністра оборони Олексій Криворучко і Павло Попов; перший заступник керівника адміністрації президента Сергій Кирієнко; Генпрокурор Ігор Краснов і… вишенька на тортик – директор ФСБ Александр Бортніков.
Крім того, під санкції потрапили три організації:
– 27-й науковий центр Міноборони
– 33-й центральний НДІ Міноборони
– НДІ органічної хімії і технології (ДержНДІОХТ)
Відповідно до санкцій Мінфіну США фігурантам списку не можна володіти власністю на території США, а громадянам Сполучених Штатів заборонено здійснювати з ними будь-які угоди.
Видання The Hill повідомило, що під обмеження Мінфіну і Мінторгу США потрапили не три, а десять організацій з Росії, три з Німеччини і одна з Швейцарії. Про які конкретно організації йде мова, не повідомлялося.
May be an image of 6 людей
 
 
 

peredplata