Історичне анальфабетство: 100-річчя якої поліції румунської чи радянської святкували на Буковині?!

У понеділок, 19 червня, з нагоди 100-річчя з Дня створення служби дільничних офіцерів поліції влада Буковини і Чернівців нагородила за високі професійні здобутки кращих дільничних офіцерів поліції ГУ НПУ в Чернівецькій області.

Міський голова Роман Клічук пафосно звернувся до дільничних:

– Вдячний за вашу важливу місію у нашому суспільстві – збереження спокою і добробуту громадян, створення безпечного середовища для кожного із нас. Чернівчани цінують вашу працю! – сказав він.

Румунський бік медалі

Але тут не все так просто і святково. Бо історичні події в Чернівецькій області зовсім не спонукають на святкування.

100 років тому, у 1923 році, в Чернівецькій області були дільничні офіцери окупаційної румунської влади. Уявіть: сто років тому Боярська Румунія окупувала Буковину, створила поліцію… А  сьогодні українська влада святкує ювілей окупаційної  румунської поліції. Невже це правда?!… Невже це не сон?!..

З іншого боку – радянського

На території Української держави 100 років тому 18 червня 1923 року було створено дільничну міліцію в українській радянській соціалістичній республіці. І там, і там  якісь негаразди для Буковини. У зв’язку з політичними та історичними подіями,  які відбуваються на нашій території, влада мусить мати розумних радників, працівників пресових служб, які могли би підказати,  що не можна святкувати ні століття міліції радянської, ні століття румунської поліції. Треба шанувати свої українські свята. 
Інакше біда буде.

 

 

peredplata