Чернівецьку область чекають великі переміни в містечково-регіональній політиці

Чим ближче час ”Ч”, коли повинен піти у відставку Олексій Бойко з посади голови Чернівецької обласної ради, тим частіше він з’являється у соцмережах, на інформпросторі.

То відкриває якісь гойдалки на Дністрі в Сокирянському районі, то зустрічається з народним артистом Іваном Дердою, то сидить на бізнес-форумі поряд з головою ОВА Запаранюком, то сидить з дипломатами Румунії… А біля себе старається завжди тримати голову Чернівецької районної ради Домніцака.

Це той, який нібито повинен поміняти голову обласної ради. Але тут виходить якась неузгодженість. Для того, щоб Руслан Домніцак став головою, йому потрібно знешкодити як мінімум 13 кандидатів на депутатство обласної ради від партії “Слуга народу”. Бо він у списку партії 23.

А депутатів є 12. 10 кандидатів перед ним повинні би відмовитися від мандатів. Але це непросто зробити, він не зможе досягти цього результату.

Кажуть, що тут велику роль відіграє колишній ”смотрящий” від “Слуги народу” в області Ілля Павлюк. У нього є, як мінімум, три кандидати, які не відмовляться. Тому, потрібно ще 3 діючих депутати, аби вони відмовилися від мандатів.

Отож, Руслан Домніцак не зможе стати головою обласної ради. І це ніби плюс Бойкові. тому останній нібито дружить з Домніцаком і у той же час присипає пильність Запаранюка.

Але й Бойкові не все так добре складається. В останні дні з-під контролю і впливу його вислизнув перший заступник голови облради Гуйтор.

Цей вихованець і вихідець з регіональної шайки Папієва-Януковича тепер уже свій шанс не упустить. Тим паче, що випадок йому дарує його. І до кінця цієї каденції він буде в.о. голови обласної ради.

Такий розклад, напевне, влаштує і Запаранюка, і Павлюка, і Пишного, і Бурбака, і Папієва. Тільки Бойко програє.

Тож чекаймо великих перемін або бігу по колу містечково-регіональної політики у Чернівецькій області.

peredplata