Дурість у квадраті Кабміну і «курортний скандал» Миколи Тищенка

Рівно 7 місяців тому Кабмін прийняв недолугу постанову, якою заборонив виїзд за кордон усім без винятку депутатам місцевих рад та посадовцям місцевого самоврядування. Заборонив, не включаючи мізки, усім, одним махом, у тому числі й жінкам із маленькими дітьми із населених пунктів в зонах посиленого обстрілу. Дурість у квадраті.
Нагадаю, для чого це було зроблено. Лише для одного, щоб перебити «курортний скандал» із відпочинком у Таїланді цілого заступника голови парламентської фракції «Слуги народу» Миколи Тищенка. Мовляв, влада надула щоки і висновки зробила, більше ніхто і ніколи.
Що в результаті? По-перше – виник вал проблем. Особисто я знаю місцеву депутатку, чиї малі діти перебували за кордоном з бабусею, а вона банально не могла навіть їх провідати. Думаю, що вона згадувала владу з її Тищенком добрими словами не раз. Проблема №2, значно масштабніша – місцеві жінки-депутатки почали масово складати мандати. Щоб уявити масштаб проблеми, нагадаю, що в Україні загалом понад 42 тис. місцевих депутатів.
Якщо мандат депутата київської, одеської чи іншої великої ради має серйозну вагу (давайте чесно – там крутяться великі гроші і вирішуються питання), то безліч малих громад бідні як церковні миші. Крім цього, всі вони, на відміну від керівників громад і старост, працюють на безоплатній основі (!), без жодних доплат, премій і компенсацій. Тому жінки почали просто валом складати мандати. Проблема наскільки серйозна, що Асоціація міст України вже кілька разів зверталася до уряду, щоб виправити це безумство.
Але цьому уряду не вистачило 7 місяців, щоб виправити цю нездорову постанову, яка реально руйнує місцеве самоврядування. Тим більше не виправить і зараз, коли знову треба «заглушити» скандал уже з новим «слугою» і його відпочинком на Мальдівах.
Сергій Рудик, народий депутат України

peredplata