Парламентська більшість на побігеньках у Татарова

Цей тиждень продемонструє, як парламентська більшість бігає на побігеньках в Татарова. Або – протилежне, але це дуже навряд 🙂
В порядку денному Ради на цей тиждень стоїть законопроєкт №10088-1, який перезавантажує роботу БЕБ.
Того самого БЕБ, який влада перетворила на силового гомункула для кошмаренням бізнесу (під контролем Татарова та з бардаком в середині).
Законопроєкт передбачає конкурс на голову БЕБ за участі міжнародників та переатестацію його штату. І це дуже не подобається Татарову, бо незалежний керівник правоохоронного органу – це страшний сон для ОП.
Саме тому уряд Єрмака (хто такий Шмигаль?) підготував власну версію реформи та планує подавати її до парламенту найближчим часом. Але вже не у фінансовий комітет, який хоче перезапуску БЕБ, а в правоохоронний комітет Сергія Іонушаса.
Іонушас збиває голоси на вже розглянутий фінансовим комітетом проєкт 10088-1, аби дочекатися уродської урядової версії у своєму комітеті.
Розгляд цим комітетом реформи САП (як і багатьох інших питань) засвідчив, що єдиний можливий результат “реформи” БЕБ в Іонушаса – це бетонування впливу Татарова.
Наявна у ЦПК версія законопроєкту від Кабміну (насправді Татарова/ОП) не передбачає ані реального конкурсу на керівництво БЕБ, ані переатестацію його штату.
Натомість він не лише залишає за Татаровим контроль над БЕБ, а й через окремі зміни в КПК бетонує його вплив на весь кримінальний процес.
Найближчим часом розповімо більше про цей законодавчий гомункул, який Татаров надів на голову Шмигалю для реєстрації від КМУ. Не Офіс же Президента марати об нього…
Цього ж тижня побачите, як в парламентсько-президентській республіці, народні депутати (включно з керівництвом Ради) бігають на побігеньках в Татарова
Віталій Шабунін

peredplata