І що? Апять – 25?

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Андрій Єрмак остаточно перебрав собі функції міністра закордонних справ України, витіснив Дмитра Кулебу на задвірки зовнішньої політики України і проведе переговори з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто. Переговори стосуватимуться підготовки зустрічі президента України Володимира Зеленського і прем´єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.
Зустріч Зеленського і Орбана дуже потрібна і корисна, якщо вона буде конструктивною. А от той факт, що офіційного міністра закордонних справ і увесь МЗС десь “задвинули” в “далеку шухляду” – зовсім не тішить.
Також не дуже тішить те, що Єрмак домовився зустрітися з Сіярто аж у січні 2024 року. Така зустріч вже може бути “до дупи клямка”, як кажуть у народі. Чому? …
А тому, що повторний і екстраординарний саміт ЄС який розглядатиме єдине питання порядку денного – виділення Україні фінансової допомоги на 2024 – 2027 роки – відбудеться 1 (першого) січня 2024 року. Особливого сенсу українсько-угорських зустрічей на міністерському, а ще пізніше, на найвищому рівні я не бачу.
Ну, і щодо Дмитра Кулеби…
Друже, Дмитре! У тебе бодай якісь яйця ще лишилися, аби захистити свою честь, честь свого дипломатичного мундира і честь та гідність усього МЗС України?

peredplata