Наступного року турецький підрядник замінить у Чернівцях майже 6 км аварійних магістральних водогонів

“Чернівціводоканал” розповідає про міжнародні проєкти підприємства.
Йдеться про грантові гроші, які отримав водоканал. Отже, згідно з умовами контрактів, європейські гроші не заходять не тільки на рахунки КП “Чернівціводоканал”, а й взагалі не заходять в Україну. Усі угоди реалізуються, керуючись не тільки українським, а й міжнародним законодавством. Саме тому своєрідним посередником обов’язково виступає так званий “Консультант” – це спеціально найнята міжнародна організація, яка контролює переписку, допомагає зі складанням вимог, організацією документообігу, проведенням тендерів. В майбутньому саме Консультант буде контролювати якість робіт і слідкувати за виконаннями гарантійних зобов’язань. Саме Консультант слідкує, щоб гроші, виділені на ті чи інші роботи, були виплачені безпосередньо виконавцю робіт і тільки після того, як переконаються в дотриманні усіх прописаних в договорі вимог.
На початку грудня було підписано Контракт між КП «Чернівціводоканал» та турецьким підрядником FEKA.
Це – початок реалізації проєкту «Проект муніципального водного господарства м. Чернівці, Стадія 1», Черга 1. В рамках виконання цієї черги будуть замінені аварійні ділянки магістральних водогонів загальною довжиною 5,86 км.
Відповідно до умов Контракту термін виконання робіт – 365 днів. Мобілізація підрядника буде здійснена протягом лютого-березня 2024 року, а в березні 2024 року вже розпочнуться поставки матеріалів та обладнання. Також Консультантом (міжнародна фірма COWI/UTA) завершено коригування проєктно-кошторисної документації з врахуванням використання чавунних труб.
Також в рамках реалізації проєкту «Проект муніципального водного господарства м. Чернівці, Стадія 1» передбачені реконструкція поверхневого водозабору «Митків» та станції водоочищення «Вікно» (Черга 3) та переобладнання системи знезараження з використанням в гіпохлориту натрію (виробництво на місці) (Черга 6).
Джерело: Чернівціводоканал

peredplata