Нафтогаз інтегрував всі облгази Фірташа

Протягом 2023 року «Нафтогаз» повністю завершив інтеграцію облгазів та міськгазів задля посилення енергетичної стабільності країни. Про це розповів очільник Групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

За його словами, інтеграція обл- і міськгазів до Групи «Нафтогаз» завершилася успішно.

«Це велика відповідальність, оскільки разом з цим значно зросла кількість наших клієнтів. Однак це був необхідний крок, від якого залежить стабільність критичної інфраструктури, робота бізнесу та комфорт українців. В умовах ризиків постійних обстрілів і можливих блекаутів газопостачання має бути безперебійним», – зазначив очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

За його словами, операційний контроль над регіональними підприємствами дав можливість державі не лише забезпечити безперебійне газопостачання, а й покласти край різноманітним схемам, через які державний бюджет недоотримував мільярди гривень.

Голова правління групи «Нафтогаз» також зазначив, що за попередніми розрахунками, у наступному році відрахування до державного бюджету операторами ГРМ складуть понад 5 млрд грн.

«Це не лише збереження 50 тисяч робочих місць і мільярдів відрахувань, які наповнюватимуть державну казну. Це і можливість якісного контролю забезпечення газопостачанням, і новий зручний сервіс для майже 10 мільйонів абонентів у вигляді однієї зрозумілої платіжки», — підсумував Олексій Чернишов.

peredplata