Комітет Сенату затвердив план конфіскації російських активів та передачу їх Україні

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Комітет Сенату затвердив план конфіскації російських активів та передачу їх Україні… Наступне слово за Конгресом США !!!
Відтак після прийняття законопроекту Конгресом та підписання його президентом Байденом (а Байден вже заявив що схвалить це рішення, бо його ініціатива) відкривається шлях до першої в історії конфіскації активів центробанку РФ, держави, з якою США не знаходяться у стані війни.
У США заморожено російських активів на суму 100 млрд доларів. Інші 200 млрд доларів осіли в Європі, зокрема у Бельгії (в бельгійському центральному депозитарії цінних паперів Euroclear).
У середу Комітет Сенату з міжнародних відносин ухвалив законопроект, який надасть основу для конфіскації російських активів для передачі їх в Україну з метою відновлення країни внаслідок російської агресії.
Глава комітету з міжнародних відносин, сенатор Бен Кардін, налаштований оптимістично стосовно того, що законопроект стане законом, зазначивши, що він (проект) користується широкою підтримкою як з боку демократів, так і з боку республіканців у Сенаті, і Палата представників та адміністрації Байдена.
***
WASHINGTON, Jan 23 (Reuters) – A U.S. Senate committee approved legislation on Wednesday that would help set the stage for the United States to confiscate Russian assets and hand them over to Ukraine for rebuilding after the destruction of the nearly two-year-long war.

peredplata