Керівник медзакладу у Чернівцях Віктор Проц – “ждун і колаборант”

Пропоную увазі чернівчан цікаву на погляд автора історію.

Працює керівником об’єднаного дорослого комунального лікувального закладу КНП «Центральна міська клінічна лікарня», що по вулиці Героїв Майдану, такий собі Віктор Проц. Поважний керівник, пенсійного віку, з регаліями. Отримує місячну заробітну платню близька ста тисяч гривень та й немалу пенсію. Можна би й на заслужений спокійний відпочинок.

Але до суті історії.

До вказаної посади пан Віктор очолював третю міську лікарню, що на розі вулиць Головної та Щербанюка. За час його керування на території лікарні вибудовано церкву, яка підпорядкована Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ м. Чернівці, а також надав в оренду УПЦ окремі приміщення лікарні.

Відомо, що культова споруда, про котру йдеться, самовільно споруджена на території лікарні на основі каплички, за мовчазної згоди Проця В.Й. Навколо храму неодноразово виникали конфлікти, тому міськрада вирішила розібратись з вказаною ситуацією.

В результаті було виявлено низку порушень, що призвело до прийняття рішення про припинення права оренди згаданого приміщення, яке громадою УПЦ не було виконане.

Відповідно, міськрада звернулася до Господарського суду Чернівецької області з позовом до згаданої релігійної організації щодо усунення перешкод, пов’язаних із здійсненням прав щодо користування та розпорядження майном шляхом звільнення приміщення, розташованого по вулиці Головній, 100 м. Чернівці.

Ухвалою суду до участі у справі на стороні ЧМР залучено третю особу – КНП «Центральна міська клінічна лікарня». Однак, Віктор Проц, вирішив відмовитися від підтримки позиції міськради, вказавши про відсутність на його думку фактів порушень з боку релігійної організації УПЦ, та необхідність вирішення спору на розсуд суду без залучення до процесу лікарні.

Дивна позиція очільника лікарні, чи не так.

Як виявилося, Віктор Проц є палким прибічником УПЦ, чим і продиктовані його дії в згаданому судовому спорі, котра протирічить позиції його роботодавця.

Тож є питання до міського голови – кому місто виплачує зарплату, чи не «ждуну-колаборанту»? Невже при об’єднанні лікувальних установ міста не знайшлося кандидатури патріота?

ПРОЦ ВІКТОР ЙОСИПОВИЧ

 
Головний лікар комунальної медичної установи „Міська лікарня №4”, начальник управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради (1998–2005), заслужений лікар України, лауреат премії імені Б. Радзіховського
 
Народився 12 червня 1957 року в місті Чернівцях.
У 1980 році закінчив Чернівецький медичний інститут (спеціальність –„Лікувальна справа”, кваліфікація – лі¬кар.
У серпні-вересні 1981 року працював лікарем-терапевтом Ленківської лікарської амбулаторії Кельменецького району.
Протягом 1981–1983 років – головним лікарем Новоселицької  сільської амбулаторії Кельменецького району. Упродовж 1983–1992 рр. – перебував на службі в Збройних силах на посаді начальника відділення гарнізонного шпиталю.
У 1992–1993 роках працював завідувачем приймального відділення міської клінічної лікарні № 1, згодом заступником завідуючого міським відділом охорони здоров’я (1993–1994 рр.) а з грудня 1994 року Проц В.Й. – начальник відділу охорони здоров’я.
З липня 1998 до грудня 2005 року працював началь¬ником управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради. 
Упродовж 2006–2011 pp. Проц В.Й. обіймає посаду головного лікаря комунальної медичної установи „Міська поліклініка № 2” м. Чернівців. З 20112 року – керівник комунальної медичної установи „Міська лікарня № 4”.
У 2002 році атестований і отримав Вищу категорію з терапії. У 2006 році отримав Вищу категорію з організації і управління охороною здоров’я.
За вагомий внесок e розвиток охорони здоров’я Віктору Йосиповичу у 2008 році присвоєно почесне звання „Заслужений лікар України” .
Нагороджений грамотами Чернівецької обласної ради, обласної державної адміністрації, міського голови, лауреат премії імені Б.  Радзіховського.
 

peredplata