Орки хочуть отримати по 2 гектари землі в окупованих українських областях. Сергій Рудик, народний депутат України, пропонує по 2 м кв. кожному

За заміною в силовому блоці ерефії зовсім непомітно пройшла новина, на яку варто звернути увагу усім, хто розуміє, що ця війна завтра не завершиться. Днями російські «правітєлі» анонсували, що кожен їхній орок зможе отримати по 2 гектари землі в окупованих українських областях. Гектари, звичайно їм не світять, а по 2 квадрати на утилізованих – це більш реально.
Якщо дивитися прагматично, то будь-які земельні ділянки, списані кредити, пільги, доплати і багато іншого – це форми мотивації військових і до них потрібно ставитися серйозно.
Ще на початку війни, у 2014-му, як тодішній голова Держземагенства, я започаткував програму надання земельних паїв для учасників АТО. Механізм реально працював майже 9 років і кожен УБД і сім´ї загиблих могли отримати реальну і законну землю. Близько 2-х гектарів сільгоспугідь, звичайно, не вирішують всіх матеріальних питань, але це власність, яку можна обробляти, здати в оренду чи продати, чого вистачить навіть для відкриття дрібного бізнесу.
Після 24 лютого 22-го цю можливість для військових банально заблокували, мовляв «розберемося після війни». Далі виявилося, що «після війни» вільних державних земель банально не залишиться. Зареєстрував законопроєкт, який резервує частину земель за військовими, сперечався і скандалив на Комітеті, навіть добився включення до порядку денного сесії. На одному з пленарних засідань в депутатів руки не дійшли. Починаю по новій.
Нещодавно включався з Гуляйполя на засідання Комітету онлайн, переконав звернутися із офіційним листом до голови ВР про нове включення до порядку денного. Але у відповідь комітет просто «послали»👇Зараз йду по черговому колу «депутатського пекла».
Розумію, що у більшості парламенту інші пріоритети – аграрні барони (можуть приватизовувати по 10 тис. га.), схеми і відкати. А на військових – чхати хотіли (скажу коректно) з найвищої трибуни. І це я не лише про свій законопроєкт – у Комітеті з нацбезпеки, оборони і розвідки застрягло близько 600 (!) військових законопроєктів під час війни. Навіть русскіє почали розуміти важливість мотивації військових, а для цих хоч трава не рости.
Сергій Рудик, народний депутат України

peredplata

1 thought on “Орки хочуть отримати по 2 гектари землі в окупованих українських областях. Сергій Рудик, народний депутат України, пропонує по 2 м кв. кожному

  1. Хто такі орки не розумію – чув, що існують урки, уркагани – тобто кримінальні злочинці та кримінальні злочинниці (Російською – уголовные преступники и уголовные преступницы)

    З приводу термінології заключного, і чомусь зневажливого по відношенню до Чесних Росіян, речення цієї статті народного депутата України: Українською – росіяни, Російською – русские

Comments are closed.