Завтра США дозволять Україні бити amerykans’kymy ракетами ATACMS по території Росії без будь-яких обмежень

Наш власний  кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Про рішення Вашингтона завтра українському керівництву повідомить голова Держдепу США Ентоні Блінкен, котрий 11 вересня збирається з візитом до Києва.
У вівторок, 10 вересня, Блінкен відвідав Лондон, де зустрівся із главою МЗС Британії Девідом Леммі. На спільній прес-конференції глава Держдепу повідомив, що президент США Джо Байден має намір обговорити застосування далекобійної зброї щодо Росії з британським прем’єром Кіром Стармером.
“Ми працюємо над тим, щоб Україна могла захистити свою територію від агресії Росії”, – сказав Блінкен. Він додав, що настання зими може стати “критичним моментом” для України, оскільки Росія отримала від Ірану балістичні ракети та посилює удари по інфраструктурі, зокрема енергетичній.
Якщо обмеження на застосування ATACMS будуть зняті, до зони поразки потраплять Ростовська, Воронезька, Білгородська, Курська, Брянська, Орловська, Липецька, Тамбовська та Калузька області, випливає з даних американського Інституту вивчення війни (ISW). Під удари ЗСУ, за підрахунками ISW, можуть потрапити 245 військових об’єктів Росії, включаючи 16 аеродромів.

peredplata

Залишити відповідь