НАБУ «трясе» Мунтяна

Тихе буковинське політико-владне болото сколихнуло столичне НАБУ в середу зранку. Саме тоді, коли голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян вставав зазвичай з теплого ліжка, вдягав капці і ніс своє тіло до ванної кімнати.

16 жовтня 2019 року о 7.00 його вдома не застали. Хоч НАБУ на подвір’ї у Івана розіграло гарну детективну гру. Заблоковані всі ходи і виходи. На порозі і на підступах до Йванової хати ходять грізні хлопці у балаклавах з автоматами. Група вривається до Іванової спальні,.. а там – нікого.

Нема Івана.

Де подівся? Хто бачив? Коли?

Нема Івана.

Почали шукати довкола хати і по сусідах.

Нема Івана.

Прийшли до роботи його у Чернівці на вулицю Грушевського,1. На другий поверх вбігли, двері втворили, заблокували прохід, увійшли до кабінету і зачинили за собою вхідні двері. Потім мали проблему із замком. Довго не могли підібрати ключі і відчинити його. Тому сиділи НАБУшники у Івановій чекальні зайвих 10-15 хвилин. Поки не прийшла якась працівниця облради і зовні вставила ключ. Двері відчинилися, тайняки вийшли на волю. Швидко одягнули балаклави і з грізним виглядом стояли біля дверей.

Нікому нічого не казали. Тільки одного разу хтось із НАБУшників відрубав журналістам: «Проводиться слідство!»

А тим часом недалеко від Іванової хати обшукували майно і нерухомість Георгія Кушніра, власника багатьох рухомих у нерухомих речей та майна. Кажуть, що Кушнір мав колись якесь відношення й до кордону. Жив там недалеко. Тому всі погляди спрямували на кордон, на контрабанду. Так і досі багато хто думає. А знаючі люди кажуть, що не туди дивиться  преса та громадськість. Є якісь проблеми з землею, з водою (брусницькою) та майном санаторним.

Недавно на сесії якраз депутати передавали майно санаторію «Брусницький». Комісія, яку очолює Любов Годнюк, котра їздила з Іваном до Трампа на молитовний сніданок, рекомендувала цей лікувальний заклад віддати Кушніру. Комісія де є депутат Кобевко Ольга  наполягала на тому, що там має бути реабілітаційний центр для воїнів АТО.

Іван Мунтян обрав сторону Люби Годнюк. І сесія проголосувала за те, аби санаторій віддати Кушніру.

За санаторієм потягнулися, напевне, й інші оборудки комісії Годнюк і голови облради. Адже досі не стихає конфлікт про землю, захоплену у міста, про землі фільмотеки на Роші і про землі психлікарні на Мусоргського, де вже Чоботар відкрив кілька підприємств. А хворих ущільнили настільки, що вони вже живуть у жахливих і тісних умовах. Часто ліжка там ставлять у підсобних приміщеннях та коридорах. Замість того, аби допомогти хворим, лікарям та лікарні, Іван Мунтян був помічений у теплих стосунках з підприємцем Чоботарем. А Люба Годнюк йде туди, де Іван.

І то не все.

Ще кажуть, що добряче «трясуть» НАБУшники Іванового брата во Хресті Олександра Пуршагу, який очолює управління капітального будівництва Чернівецької ОДА. Він депутат міської ради, голова фракції та голова міської організації ВО «Батьківщина». Раніше його трохи «бадали» правоохоронці. Але якось дуже мляво. Тож нічого не знайшли. Та й дали йому спокій. Як видно тепер, цей спокій не надовго.  Але перинатальний центр йому не забудуть. Грошей туди вкладено неміряно, а результату «нуль».

Крім названих людей перевіряли ще когось. Всього, кажуть, було 8 об’єктів і суб’єктів перевірок. Але про це досі жодний слідчий не обмовився жодним словом.

Більше того, у головному офісі НАБУ у Києві на питання, що з Мунтяном і що НАБУ шукає у Чернівецькій області, нам відповіли, що нічого не знають про це і порадили телефонувати через 1 годину. А через 1 годину знову порадили почекати 1 годину. Так і чекаємо досі.

Наразі редакція газети «Час» дізналася, що Івана Мунтяна нема вдома і на роботі. Востаннє  його бачив водій, який привіз Мунтяна додому 15 жовтня десь біля 17 години вечора. На виклик телефон Івана Миколайовича не відповідає.

Хто його знає, де тепер наш голова обласної ради Іван Миколайович Мунтян?

Це було вчора…

А сьогодні зранку Мунтян  появився на роботі. І вже бере участь в обговоренні модернізації  та експлуатації Міжнародного аеропорту «Чернівці» у міській раді.

Петро Кобевко

 

 

peredplata