Через коронавірус армія безробітних у Європі зросте в десятки разів.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає: 

-Якщо бути точним, то ця армія безробітних вже другий день поспіль поповнюється “бійцями”. Першими “лягли” туристичні агенства, туроператори і HoRеCа (готелі, ресторани, кафе) у Італії, Австрії, Швейцарії, Франції… це лиховісне ехо докотилося вже й до Німеччини і країн БеНіЛюксу.

Другими під удар коронавірусу потрапили автобусні перевізники від турфірм, які доставляли туристів до лижних курортів. Тепер припиняє роботу ціла низка авіакомпаній Італії, Франції, Ізраїлю, Bеликобританії та міжнародні лоукости… Якщо порожні автобуси – треба скорочувати кількість рейсів, а відтак і шоферів та технічний персонал. Те саме з авіарейсами. Порожні аеропорти – скорочується кількість персоналу, який їх обслуговує.

Сьогодні у Європі тут і там чути про так зване “тимчасове технічне безробіття”.

Закриваються кінотеатри, театри, музеї, виставочні зали, концертні зали, ресторани (зокрема мережі китайських фастфудів), стадіони, спортзали… Ну, по суті, все, де скупчується багато людей.

Bідтак, природньо, що ці сектори суспільного життя найближчим часом будуть занепадати, а кількість безробітних у Європі зростатиме.

Це, поки що, попередня картина становища у Європі. Більш чіткіше вона вималюється за кілька місяців.

Прогнози багатьох вчених соціологів невтішні. Bони вважають, що нормальне життя у Європі відновиться не раніше початку осені.

Це, якщо коротко 😕

Світлина від Rostyslav Demchuk.
 
 
 

peredplata