Bellingcat VS офіс президента України.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Скандал обіцяє бути міжнародним і резонансним. Хоча “резонансний” – не те слово. Скандал обіцяє бути грандіозним.
Відоме бюро журналістських розслідувань Bellingcat анонсувало підготовку до виходу у світ документального і художнього фільмів про російських шпигунів в оточенні президента України, а також у системі міноборони та СБУ. В основу фільмів покладено злив і зрив спецоперації щодо арешту кількох десятків російських найманців так званої приватної воєнної організації “Вагнер”.
Нагадаю! Спецслужби України у взаємодії із спецслужбами США, Ізраїлю і Туреччини розробили і частково провели операцію з арешту російських терористів, які брали участь у воєнному конфлікті на Донбасі і, зокрема, у збитті малайзійського авіалайнера МН17. Бойовиків вдалось відібрати, зібрати і виманити у Білорусь. З Білорусі російські найманці мали вилетіти цивільним авіарейсом у Туреччину для подальшого перельоту до Венесуели. Планувалося, що турецький авіалайнер зробить вимушену посадку на території України, де б і “прийняло” наше СБУ російських найманців. Однак в останню мить за наполяганнями глави офісу президента України Андрія Єрмака і самого президента України Володимира Зеленського проведення завершальної фази операції було відтерміновано. Інформація про цю спецоперацію була “злита” спецслужбам Росії і Білорусі. Після розсекречення інформації про операцію наших спецслужб бойовики були у повному складі затримані працівниками КГБ Білорусі і передані у Росію.
Тепер мені цікаво хто у цьому фільмі зіграє роль Єрмака і Зеленського?
Цікаво також, що з цього приводу тепер скаже Комітет оборони, безпеки і розвідки Верховної Ради України? Замовчати скандал не вдасться.
На фото: білоруське КГБ пакує вагнерівців
Зображення може містити: одна або кілька осіб, люди стоять та надворі
 
 
 
 
 

peredplata