“ПЕРЕМОГИ” ВЛАДИ

В Україні розпочалася вакцинація проти ковіду. Індійською вакциною, хоча обіцяли європейською. Мабуть, “зекономили” – найбіднішим країнам індійці  дають її безкоштовно, а українські чиновники купують (або кажуть, що купують). Почали її вводити бажаючим, і уряд подає це як чергову “перемогу”. І то на фоні практично повної вакцинації населення Ізраїля, і вакцинації мільйонів європейців. Міністр охорони здоров’я обіцяє мільйони вакцинованих лише влітку, і ще невідомо, де візьмуть стільки вакцини.

 

А Чернівці знову опинилися в “червоні зоні”. Поруч з нами – Івано-Франківщина, де ситуація зовсім кепська. Незважаючи на такий стан з поширенням хвороби, “Буковель” там продовжує працювати, і люди їдуть туди з усієї України. А потім везуть вірус далі. Так епідемія може тільки поширюватися, але не йти на спад. Чому не зачиняють “Буковель”?Тому, що його власники не хочуть втрачати прибутки  І вплив на владу вони мають великий. Де крутяться такі гроші, про здоров’я посполитого люду ніхто і думати не хоче.

 

Декілька місяців поспіль влада розповідала нам, що завдяки її зусиллям припинено вогонь на лінії фронту і настала довгоочікувана тиша. Яка там тиша! Хлопці наші продовжували гинути, а стріляти у відповідь було заборонено наказом з Києва. Коли ж в Україні було припинено діяльність пропагандистських телеканалів Медведчука, його московський кум Путін наказав активізувати бойові дії на Донбасі. Тільки тоді нашим воїнам дозволили давати відсіч, і про перемир’я вже можна забути. Головна “перемога” зеленої влади виявилась черговим пшиком. 

 

Провалено все, що можна було провалити. Економіка тріщить по швах, соціальна політика загнана в глухий кут, судова система втратила у суспільстві залишки довіри. А попереду зовсім нерадісна для Банкової новина: от-от глядачі побачать фільм про те, хто з представників влади “злив” противнику секретну інформацію про спільну операцію  українських та американських спецслужб проти “вагнерівців”. З авторами фільму вже виходив на зв’язок сам Єрмак – права рука Зеленського.Судячи з усього, домовитися йому не вдалося, тож чекаємо подальшого розвитку подій. Якщо вони і завершаться чиєюсь перемогою, то вже точно не нинішньої влади.

 

А надворі – весна, час, коли активізуються вуличні акції протесту. Причин для них дуже багато. Від падіння життєвого рівня простих українців до невдоволення суворими карантинними заходами, які позбавляють багатьох людей їхніх джерел доходу. Протестують люди і проти несправедливих судових вироків, і проти неготовності влади протистояти черговій хвилі епідемії. Влада ж постійно сама дає приводи для протестів. І це замість обіцяних перемог.

Ігор Буркут, політолог

 

peredplata