Разумковські слуги: як розвиватимуться події у Чернівецькій області

«Слуги народу» стали панами. Вони вже два роки сидять на наших шиях і панують. Крадуть аж гай шумить.

Правду сказати, вони таки негідники. І ніде тут правди діти. І нема на це ради.

Недавно почали показну війну між собою. Взяли і позбавили посади голови верховної ради України свого «найвищого слугу», який вів їх до парламенту, Дмитра Разумкова. А він їм помстився. Зібрав собі нову групу (швидше угрупування). І розвалив «Слугу народу». До групи входять 25 депутатів. Із них 19 – члени фракції СН, 2 – з «Батьківщини» і 2 –  позафракційні.

Останніми днями фіксували у парламенті 242 депутати, які «ходять» під Зеленським та Коломойським. Тепер відійшли 20 (Разумков і 19 «слуг»), то  залишиться у них 222 депутати. Таким чином монобільшість вмерла і реанімації не підлягає.

Нашу область цікавить те, що до угрупування увійшли 2 депутати від Бессарабії. І знову активізувався Василь Козак. Його син Володимир та Володимир Божик, який балотувався по Бессарабії, стали активними в угрупуванні Разумкова.

Сам організатор, про це ми повинні пам’ятати і не забувати ніколи, був головою молодіжної організації Партії Регіонів. А так, як колишніх регіоналів не буває, то він залишився ним.

Тим паче, що групу Разумкова активно приліплюють до Ахметова. Все так, як було за Януковича. Таким чином партія регіонів повертається в Україну. А Зеленський і Разумков розіграли партію на двох під час виборів президента. Вони ж бо вихідці з одного олігархічного поля. Тож їм тепер треба буде двом увійти до  другого туру виборів. А там будь-хто з них переможе. І перемога буде за ватними регіоналами.

У зв’язку з цим нам уважно варто дивитися, як розвиватимуться події у Чернівецькій області. Бо саме тут є чіткий  поділ на прихильників Зеленського та прихильників Разумкова. Створення угрупування Разумкова дозволяє президентові почати вести з ним непримиренну війну на всіх напрямках.  У нас голова обласної ради Олексій Бойко, однозначний представник Василя Козака, Дмитра Разумкова та  регіонала Михайла Папієва. Все керівництво обласної ради також таке саме. Хоч досі ми не перестаємо дивуватися, з якого дива там ведуть дружбу між собою «націоналісти» від партії Петра Порошенка «ЄС» та «ватники» з партії Папієва ОПЗЖ? Вони голосують в унісон та підтримують один одного, коли постають питання про призначення на посади кадрів цих партій. А ще порошенківці ведуть політичну дружбу з окремими зеленими. Такими, як перший заступник голови Гуйтор. Окремі політологи вважають, що «Єдина альтернатива» Романа Клічука вже цілковито готова до дрейфу у гавань регіонала Дмитра Разумкова. Тільки ось дивно, як у цій гавані почуватимуться ті, хто називає себе патріотами та українськими націоналістами? А таких там немало.

Якщо Осачук, як голова ОДА і представник Зеленського у ці  дні не вчинить радикальних заходів проти швидкого розповсюдження вірусу «разумкових» на території області, то він не зможе повноцінно представляти президента у нашому краю. Більше того, через якийсь час угрупування Разумкова в області змете владу Зеленського.

Ото сміху буде.

(Далі буде)

Петро КОБЕВКО

peredplata