У Чернівцях на Соборну площу позвозили непотріб зі всієї України

Гойра-весілє!

Хтось придумав у Чернівцях Чорнобиль. Сюди перед Різдвяними та Новорічними святами позвозили непотріб зі всієї західної України. Навіть в яскраву обгортку не обгорнули ті какашки, які встановили на Соборній площі.

Спочатку, кажуть, з Тернополя, привезли темні, сірі, депресивні, гнилі й плісняві будиночки. Мовляв, це буде Різдвяне містечко. Там будуть продавати пиво «Гойра», вино «Гойра», горілку «Гойра» і все «Гойра». Аби не  забули марку, на кожному будиночку прикріпили рекламу «Гойра». І всі ці темні, плісняві будинки перетворилися у майже ресторани «Гойра», що раніше належали меру Клічуку, а тепер комусь належать. Але Клічук їх коли-небудь собі поверне.

Далі встановили ковзанку. Напевне, для дітей. Але ціни там зовсім не дитячі. Аби годину кататися з інструктором, треба викласти 450 гривень. Ще й переодягтися на морозі. Бо теплих чи бодай закритих роздягалок-одягалок там не передбачено.

Тож після таких катань дитячі лікарні будуть перевантажені хворими на ГРВІ та грип.

І – вишенька на тортику до Нового року – це слоники.

Їх хтось звідкись завіз. Кажуть, що з Коломиї. Але, швидше за все, на нашу думку, привезли цих слоників з Прип’яті. Хто не знає, то нагадаємо, що Прип’ять це місто-привид, де була колись Чорнобильська АЕС. Після аварії звідти виїхали усі люди. Залишилися тільки слоники на дитячих майданчиках і каруселях.

Подібних слоників недавно бачили у документальному фільмі про наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Тепер їх встановили у сквері імені Дня Вишиванки. Усю картину зіпсували ці слоники. І так життя у нас не дуже радісне. Мороз без снігу, тарифи захмарні, діти на локдаунах, влада нікудишня, місто депресивне, сквер якусь назву недолугу має. А до всього того поставили розцінки високі на слоників. Тож не кожній дитині доведеться покататися.

І що з цього всього вийшло?

Великий пшик.

Замість свята для дітей скрізь буде «Гойра».

«Гойра» пиво!

«Гойра» горілка!

«Гойра» наливка!

«Гойра» весілє!

P.S. Ви знаєте, що таке «гойра»? Це вигук ніби «ура!» А у західній Україні на гуцульських весіллях і забавах, піднімаючи чарки, гуцули вигукують: «Гойра»-весілє!»

Петро КОБЕВКО

peredplata