У Путилі на Буковині запрацювала кімната безпеки для жертв домашнього насильства

Міжнародного центру допомоги матері і дитині «Місто добра» об’єднали зусилля для створення комфортного приміщення, в якому потерпілі від домашніх кривдників почуватимуться в цілковитій безпеці.

Кімнату безпеки в селищі Путила облаштували всім необхідним для перебування протягом декількох днів. Вона складається з двох приміщень: для прийому їжі та проживання.

Організатори подбали про умеблювання й оснащення кімнат необхідною технікою, системою відеонагляду та інтернетом. Є тут і дитяче харчування, й велика кількість іграшок, і засоби гігієни для жінок та дітей.

Актуальність такого прихистку підтвердилася вже у перший день його функціонування. Невдовзі після офіційного відкриття до кризової кімнати прийшла з дитиною місцева жителька, яка потерпає від домашнього насильства.

Нагадаємо: протягом 11 місяців цього року до поліції надійшло майже 300 тисяч звернень про вчинення домашнього насильства. Про це розповів начальник Управління ювенальної превенції НПУ Василь Богдан під час першого регіонального форуму «Безпечна Буковина. Діти».

Наразі спеціалізовані приміщення для допомоги жертвам насильства вже функціонують у Чернівцях, Великому Кучурові, Новодністровську, Новоселиці, Путилі та Сокирянах.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

 

peredplata