Буковинець намагався перетнути кордон з підробленим COVID-сертифікатом

Чоловік самотужки виготовив фальшивий міжнародний сертифікат про вакцинацію на своє ім’я без проходження такої процедури. Підроблений документ фігурант пред’явив прикордонникам, щоб перетнути державний кордон України та уникнути обсервації і самоізоляції.

43-річний житель села Тарасівці під час перебування на прикордонному контрольно-пропускному пункті пред’явив COVID-сертифікат з ознаками підробки. За вказаним фактом співробітники сектору дізнання відділення поліції №4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції розпочали кримінальне провадження.

Під час досудового розслідування дізнавачі поліції з’ясували, що порушник не звертався до вказаного у довідці медичного закладу та не робив там щеплення від COVID-19. Використовуючи домашню комп’ютерну техніку, зловмисник виготовив фальшиве міжнародне свідоцтво про вакцинацію на власне ім’я.

Підроблений документ чоловік намагався використати для уникнення обсервації та самоізоляції.

Поліцейські повідомили правопорушнику про підозру у скоєнні кримінального проступку, передбаченого частинами 1 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Джерело : Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata