Такі ж, як у Львові: порівняння цін на оренду житла у Чернівцях та інших містах на заході України

Ціни на оренду житла у Чернівцях майже не відрізняться від Львова та Києва, найдешевша оренда – у Тернополі та Хмельницькому.

molbuk.ua порівняв ціни на оренду житла у Чернівцях, столиці та у кількох західних містах України. Порівнювали пропозиції на сайті OLX. Аналізували вартість оренди одно-, дво- та трьохкімнатних квартир.

Чернівці

У Чернівцях оренда квартир у старих будинках без ремонту та з централізованим опаленням найдешевша. Починається місячна оренда від 5 з половиною тисяч гривень за однокімнатну.

Найбільше пропозицій оренди на двокімнатні квартири – 297, однокімнатних – 217, а трьохкімнатних – 125.

Оренда однокімнатних у місті стартує від 5-6 тисяч гривень до 16 тисяч. Пропозиції від 10 тисяч гривень – здебільшого у новобудовах та з новими меблями й всією побутовою технікою. У дешевших – тільки косметичний ремонт.

Двокімнатні – від 6,5 тисяч гривень і навіть до 25 тисяч(в елітних новобудовах). Проте, до прикладу, в одному із оголошень квартира за 6 тисяч гривень – лише з одним фото, в описі не вказано про меблювання та тип будинку. Тому враховувати потрібно й те, що часто оголошення про оренду публікують шахраї.

Найдорожча – 25 тисяч 600 гривень – в елітній новобудові, з дизайнерським ремонтом і з усіма зручностями. Заплатити треба й за останній місяць.

Оренда трьохкімнатних у ціні не надто відрізняється від двокімнатних. Ціни на такі стартують від 9 тисяч гривень. Найдорожча – 37 тисяч гривень, також в елітній новобудові.

Київ

Орендувати однокімнатну квартиру у столиці коштує від 5 тисяч гривень( у віддаленому районі столиці) і навіть до 30 тисяч – елітні новобудови у центрі. У середньому ціни варіюються від 7 до 13 тисяч. Двокімнатні – від 9 тисяч і навіть до 50. Середні ціни оселі з двома кімнатами – від 9 до 15 тисяч гривень. Трьохкімнатні – від 15 і навіть до ста тисяч гривень. Тут також ціна оренди залежить від типу будинку, ремонту і розташування.

Львів

Найдешевшу однокімнатну квартиру у Львові вдалося знайти за 7 тисяч гривень у місяць. Ремонт – косметичний, але з меблями та побутовою технікою. Проте таких пропозицій мало. Ціни варіюються у районі 12-18 тисяч гривень. Є варіанти і за понад 25 тисяч. Оренда двокімнатних у місті – від 10 до 18 тисяч, є пропозиції дорожчі – навіть до 50 тисяч гривень. Оренда трьохкімнатного житла – від 10 тисяч(пропозицій мало) до 25. Є варіанти також за понад 50 тисяч.

Івано-Франківськ

Однокімнатна – від 5 до 12 тисяч. Можна знайти хороший варіант у центрі міста, навіть у новобудові за 9-12 тисяч гривень. Двокімнатні – від 7 і навіть до 20 тисяч. Оренда квартир із хорошим ремонтом у місті коштує від 10 тисяч.Трьохкімнатні – від 10 тисяч, є багато пропозицій у районі 12-16 тисяч гривень. Є й дорожчі з трьома кімнатами – оренда коштує понад 20 тисяч.

Тернопіль

Найдешевша оренда однокімнатної квартири – 5,5 тисяч гривень. Тут ціни здебільшого варіюютьтся від 8 до 12 тисяч гривень з хорошим ремонтом, деякі навіть у новобудовах. Є варіанти дорожчі – навіть до 20 тисяч гривень.

Двокімнатні квартири у Тернополі майже не відрізняються у ціні від однокімнатних. Можна винайняти оселю за 6 тисяч, можна й за 20. Трьохкімнатні – від 9 тисяч гривень з косметичним ремонтом. Оренда квартир з кращим ремонтом коштує від 12 тисяч гривень.

Хмельницький

У Хмельницькому вдалося знайти пропозицію оренди однокімнатної квартири за 4 тисячі гривень. Щоправда, у віддаленому районі місті, без зручностей. Середні ціни за однокімнатну оселю – 10-16 тисяч гривень. Наприклад, оренда у центрі міста в новобудові – 10 тисяч гривень. Двокімнатна – є варіанти від 8 тисяч гривень, в середньому – 10-17 тисяч. Оренда трьохкімнатної оселі обійдеться у Хмельницькому від 7 до 15 тисяч(у середньому). Є дорожчі варіанти – до 20 тисяч гривень.

peredplata