Світла у буковинців може не бути по 6-7 годин поспіль: Чернівціобленерго пояснює за яких обставин

⚡На 21 січня для Чернівецької області надано дещо нижчі ліміти споживання через зменшення загального виробництва електроенергії. Щоб дотриматися доведеного навантаження, складений графік погодинних відключень на всю добу.

Про це інформує Чернівціобленерго. 

“Наприкінці грудня 2022 року набули чинності зміни до Інструкції про складання і застосування графіків погодинного відключення, запроваджених Міненерго.
А саме:
👉 На період дії воєнного стану та протягом 12 місяців після його припинення чи скасування максимальна тривалість перерви в електропостачанні споживачів під час застосування ГПВ не може перевищувати шість годин протягом доби з можливим відхиленням в сторону збільшення на одну годину, незалежно від температури зовнішнього повітря. Тобто, за необхідності одна перерва в електропостачанні за графіками може тривати 6-7 годин поспіль при будь-якому температурному режимі.
🙏 Варто розуміти, поки зберігається загроза подальших обстрілів та дефіцит потужності в енергосистемі, усі регіони країни змушені жити в умовах періодичних відключень електроенергії”.

peredplata