Збували на ринках та магазинах: на Буковині вилучили фальсифікованого алкоголю та цигарок на суму майже 1,5 млн гривень

Поліцейські Буковини вилучили фальсифікований алкоголь та тютюнові вироби на загальну суму 1,3 мільйона гривень. Серед вилученого — майже 500 літрів спирту та понад 600 пляшок готової до продажу продукції, а також 29 000 пачок сигарет без марок акцизного податку.

Так, 3 лютого, слідчі Слідчого управління обласної поліції та оперативники Управління стратегічних розслідувань викрили групу осіб, яка займалася виробництвом та збутом фальсифікованого алкоголю і тютюнових виробів на території Чернівецької області

До складу угруповання входило троє буковинців: 47-річний чоловік та 64-річна жінка, обоє жителі міста Чернівці, а також 49-річний житель Хотина. Фігуранти реалізовували продукцію під виглядом відомих українських торговельних марок, використовуючи підроблені марки акцизного податку, і збували продукцію через роздрібну мережу та на місцевих ринках.

Поліцейські провели 5 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів. 

Правоохоронці виявили та вилучили:

    – 58 ящиків тютюнових виробів без марок акцизного збору;

    – близько 500 літрів спирту в різних ємкостях;

    – 616 пляшок алкогольної продукції без марок акцизного збору;

    – чорнові записи.

Загальна вартість вилученого сягає 1,3 мільйона гривень.

Кримінальне провадження розслідується за статтями 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу  України.

Наразі вирішується питання про повідомлення зловмисникам підозри у вчиненні кримінальних правопорушень та обрання їм запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata