Робота в Україні: де та кому платять найбільше під час війни

 

Середня зарплата в Україні складає 16 тис. грн. Проте є діапазон середньої оплати праці від 25 тис. до 52 тис. грн, до того ж найвища зарплата виплачується в Київській області.

Так, у столичному регіоні оплата праці зросла на 500 грн і тепер становить 18 тис. грн, свідчать дані Work.ua.

У Львівській області середня зарплата становить 16 тис. грн. Наступні за рівнем оплати праці Дніпропетровська й Харківська області — по 15 тис. грн.

 

10 посад із найбільшою середньою зарплатою:

  • 52 500 грн — медіабаєр.
  • 41 500 грн — водій-міжнародник.
  • 30 тис. грн — арматурник, бізнес-аналітик, продюсер, регіональний менеджер, рихтувальник, рієлтор, тонувальник.
  • 29 тис. грн — головний інженер, координатор зі збуту.
  • 28 750 грн — менеджер із роботи із супермаркетами.
  • 27 600 грн — керівник інтернет-магазину.
  • 27 500 грн — 3D-візуалізатор, автоелектрик, дизеліст.
  • 26 250 грн — зубний технік.
  • 25 450 грн — вебдизайнер.
  • 25 тис. грн — автомеханік, автослюсар, виконроб, дизайнер інтер’єру, інженер із гарантії, категорійний менеджер, майстер СТО, менеджер із розвитку, менеджер ЗЕД, менеджер проєктів, програміст ЧПУ, технолог меблів, фахівець із каменеоброблення.

Згідно зі статистикою, з-поміж найбільш високооплачуваних посад в Україні є виробничі спеціальності, включно з водіями-міжнародниками. Середня зарплата такого фахівця складає приблизно 41 500 грн на місяць. Роботодавці шукають водіїв на бензовози, зерновози та інші вантажні автомобілі й вимагають досвіду роботи водієм не менш як рік, наявності посвідчення водія відповідної категорії, закордонного паспорта та інших документів. Зарплата переважно залежить від кількості кілометрів, які проїжджає водій.

Рихтувальникам або автомалярам на СТО пропонують приблизно 30 тис. грн. Компанії здебільшого шукають робітників із досвідом роботи від двох років. З-поміж необхідних навичок: знання технології рихтування та підготовки кузова до фарбування, уміння працювати з різними інструментами та обладнанням. Роботодавці обіцяють офіційне працевлаштування.

Приблизно 25 тис. грн може заробляти технолог меблів. Щоб влаштуватися на роботу, необхідно мати досвід від одного року, знати принцип роботи профільних програм, володіти технологіями оброблення ДСП, МДФ та інших матеріалів із деревини.

Найнижча середня зарплата перебуває в діапазоні від 7 900 грн до 10 500 грн. Найменше в Україні заробляють бібліотекарі, майстри виробничого навчання, прибиральники, санітари, посудомийники, музичні керівники, соціальні працівники, асистенти ветеринарного лікаря, оператори атракціонів, покоївки.

Варто зазначити, що офіційні дані на сайті Державної служби статистики України щодо середньої заробітної плати востаннє оновлювалися до повномасштабної війни в січні 2022 року. Тоді вона становила 14 577 грн. Найбільший показник був у місті Києві — 21 347, Донецькій — 15 480 грн і Київській областях — 15 152 грн.

peredplata