СБУ викрило нардепа на отримання хабаря у 50 тисяч доларів: обіцяв «відмазати» іноземця від екстрадиції

Чинного народного депутата викрили на отриманні хабаря $50 тис. Він обіцяв “відмазати” іноземця від екстрадиції.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Служба безпеки спільно з Державним бюро розслідувань задокументувала злочинні дії одного із чинних народних депутатів України, який вимагав гроші з громадянина однієї із європейських країн.

За 50 тис. дол США нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції.

Для цього парламентар “гарантував” використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Співробітники СБУ задокументували факт отримання нардепом 20 тис. дол США – першої частини грошової винагороди, і викрили його на одержані другого “траншу” у розмірі 30 тис. дол США.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора народному депутату України, Голові підкомітету з питань діяльності органів правопорядку Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності повідомлено про підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 КК України).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники Служби безпеки і Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

peredplata