Nintendo Switch 2 – нові подробиці

У 2017 році на ринку з’явилася довгоочікувана ігрова приставка від Nintendo, що дуже полюбилася геймерам зі всього світу. Навіть попри те, що справжніми лідерами цього сегменту як тоді, так і зараз залишаються Xbox та Playstation, популярність першої Switch не викликає сумнівів, що підтверджували і цифри продажу. З того часу японська компанія встигла анонсувати приставку наступного покоління, проте конкретних термінів виходу досі не озвучила. Що ж, схоже, що шанувальники Nintendo можуть сміливо покладати надії на 2024 рік.

Ігрова консоль наступного покоління

У плани Nintendo грубо втрутилась пандемія та нестача чіпів, яка не дозволила реалізувати низку задумів та планів. Зокрема ще у 2021 році фанати мали отримати нову консоль Switch Pro, але натомість отримала лише покращену версію Switch, де виробники зосередилися на дисплеї консолі. Для завантаження ігор у ній як і раніше передбачено власний електронний магазин, де представлені усі ігри для консолі. Вибір достатньо широкий та постійно оновлюється, враховуючи обмеження, тож, наприклад, той же PM Casino скачати там буде неможливо, адже консоль не дає доступу до азартних ігор.

Ймовірним натяком на консоль наступного покоління вважався анонс популярної гри The Legend of Zelda в травні 2023 року – цифри від продажу попередньої частини зробили з гри справжній хіт Nintendo, тож багато хто очікував, що зможе пограти у нову частину вже на новому ігровому девайсі. Така практика широко розповсюджена в ігровому світі, а та ж Playstation, випускаючи PS5, була розкритикована за відсутність ігор наступного покоління. Вихід гри став дійсно гучною подією, проте Nintendo Switch 2 гравці так не отримали.

Тепер же, спираючись на різні витоки інформації, новим терміном виходу консолі називають початок 2024 року. Однією з передумов стало те, що китайський виробник металевих корпусів Hongzhun відчутно збільшить свої продажі ближче до кінця 2023 року, адже саме він буде виробляти корпуси для нової приставки.

Чому чекають Nintendo Switch 2?

Відомом, що виробники не ставлять собі за мету обійти на ринку Xbox та Playstation, і не женуться за новітніми технологіями, пропонуючи своїй аудиторії зовсім інший продукт та новий ігровий досвід. Разом з тим очевидно, що вихід нової ігрової консолі має в рази перевершити першу, адже цього вимагає час. Ще за часів першої Switch траплялися невдоволення дещо застарілим обладнанням, а з того часу і власне ігри вимагають більших потужностей.

Технічні показники консолі досі залишаються таємницею та навіть сама назва не є остаточною, проте деякі козирі очікуваної консолі вже відомі:

  • Вдосконалений OLED-екран;
  • Вихід USB Type-C, за допомогою якого можна буде підключитися до моніторів та телевізорів;
  • Оперативна пам’ять обсягом мінімум 8 Гб;
  • Зворотна сумісність із першою Switch.

Загалом очікується справжня революція – сьогоднішній ігровий світ вимагає картинку у 4К якості та графіку нового рівня. За вже існуючою інформацією, Nintendo повністю готові до таких викликів. 

peredplata