В Управлінні забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області Фонду держмайна говорили про підсумки півріччя

На прес-сніданку  в Управлінні забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області заступник начальника Регіонального відділення-начальник Управління Ірина Комаровська розповіла присутнім про  зроблене за перше півріччя.

Орган приватизації поповнив держбюджет на більш як 8 мільйонів гривень від приватизації та понад мільйон – від оренди державних активів. За цей період відбулося 4 приватизаційних та 3 орендних аукціони. Нині оголосили ще 3 аукціони, а саме:  по об’єкту окремого майна – зовнішньо-майданчикові мережі зв’язку у Чернівцях, з оренди – частини будівлі площею 2 м² у м. Сокиряни (аукціон на 11 серпня); приміщення їдальні-кафе, площею 80 м² у м. Сторожинець (аукціон на 24 серпня).

В подальшому планують приватизувати ДП «Завод «Електропобутприлад», недобудовану лазню у с. Гордівці. А в оренду здати на аукціоні  ще частину приміщення у Путилі.

Щодо перспектив придбати державні підприємства, зокрема «Карапчівський спиртзавод» та «Неполоковецький комбінат хлібопродуктів», – з цим  доведеться почекати, оскільки не завершена підготовка їх до виставлення на торги.

З іншого боку, завдяки пропозиціям окремих державних закладів щодо вільних приміщень, які не використовуються ними, буде можливість поповнити перелік об’єктів для розміщення тимчасово переміщених осіб.

Загалом органу приватизації таки вдається непогано працювати, незважаючи на війну. А разом зі сміливими інвесторами – пожвавлювати економічну ситуацію та підтримувати Сили Оборони. 

  • *Як ініціювати приватизацію держмайна
    Детальна інструкція  — ttps://bit.ly/3VwPFvm.
  • У списку орендних активів ФДМУ є об’єкти під різноманітні цілі від великих складських приміщень до маленьких торгових точок. Заходьте на gov.ua та дізнавайтеся першими про можливості вигідного інвестування у власну справу.

 

 

peredplata