Руслан Запаранюк про зроблене за тиждень

Підсумки тижня:

✔️Підтримка наших військових – пріоритет. Черговий позашляховик отримали буковинські нацгвардійці.

✔️Міжнародне співробітництво триває. Про успішні проєкти та майбутню співпрацю йшлося під час конференцій «Відбудова України та стратегічна роль Румунії», яка проходила в м. Сіная (Румунія) та Форумі «Європейські стандарти роботи із міжнародними інвесторами: як залучати приватні інвестиції не чекаючи відбудови та закінчення війни», який проходив у м. Львів за ініціативи АТ «Польське Агентство Інвестицій і Торгівлі» та Міністерства фондів і регіональної політики Польщі.

✔️Місцеві бюджети Чернівецької області за підсумками 11 місяців цього року на 2-му місці в Україні за темпами надходжень акцизного податку, на 3-му по податку на нерухоме майно. Це спільна праця органів місцевого самоврядування і ДПС в Чернівецькій області.

✔️Отримали розпис міжбюджетних трансфертів з державного бюджету для бюджетів Чернівецької області на 2024 рік. Це дасть можливість своєчасно розпочати бюджетний рік та фінансування бюджетної сфери області відповідно до передбачених асигнувань. Депутати місцевих рад розпочали процес прийняття місцевих бюджетів на 2024 рік. За тиждень затверджено 3 місцеві бюджети.

✔️43-ій Центр надання адмінпослуг відкрили в області. ЦНАП у Лівинецькій громаді надаватиме 180 адміністративних послуг.

✔️В рамках Урядової програми «єРобота» троє буковинських ветеранів отримають грант на створення або розвиток власного бізнесу. Зокрема, двоє підприємців розвиватимуть бізнес у сфері торгівлі та сільського господарства, один – відкриє ремонтну службу з Інтернет-магазином.

✔️Роботи з експлуатаційного утримання тривають на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення. Завершено поточний ремонт ділянки автомобільної дороги загального користування місцевого значення Чернівці – Глибока.

✔️Продовжуються ремонтні роботи в обласній дитячій клінічній лікарні, а в обласній лікарні швидкої медичної допомоги розпочали роботи з реконструкції приміщень з добудовою відділення екстреної допомоги та біохімічної лабораторії. 

✔️У Чернівцях за ініціативи Державного агентства розвитку туризму України провели І Національний туристичний саміт. Захід зібрав провідних експертів, науковців та стейкхолдерів туристичної галузі, народних депутатів України, представників міжнародних туристичних організацій та Європейського парламенту. В рамках саміту на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту проведено туристичний захід «День Буковини».

✔️12 учнів та студентів Чернівецької області отримали стипендію Президента України. Ці виплати за результатами IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

✔️У 14 закладах загальної середньої освіти провели інтерактивні освітні виставки “Mental Treck”, участь у них взяли 1113 осіб.

✔️Відбулось засідання ради Церков і релігійних організацій при Чернівецькій ОВА. Буковину відвідали представники Постійного Синоду Української Греко-Католицької Церкви.

✔️Проведено реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо внесення змін до відомостей по восьми релігійних організаціях, в тому числі зареєстровано зміни канонічної підлеглості (перехід з УПЦ МП до ПЦУ) релігійної громади села Ржавинці Чернівецького району Чернівецької області, перехід з Київського патріархату до ПЦУ громади села Усть-Путила Вижницького району.  

✔️Відбулися обласні спортивні ігри з армреслінгу серед студентів закладів фахової передвищої освіти області в яких взяло участь понад 50 студентів з 15 закладів фахової передвищої освіти.

✔️Проведено ХV обласні Спортивні ігри серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти, в яких взяли участь понад 100 здобувачів освіти з 15 профтехів.

✔️Відбулися обласні змагання з настільного тенісу серед учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл, чемпіонат області з волейболу серед чоловічих та жіночих команд на Кубок газети «Рідний край», чемпіонат області з боксу серед всіх вікових груп, третій турнір з футзалу пам’яті буковинського футбольного арбітра Петра Кобича.

Джерело: Чернівецька ОВА 

peredplata