Україна й Польща узгодили план для розблокування кордону

Представники Міністерства інфраструктури Польщі й українського Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури під час зустрічі в Києві у п’ятницю, 22 грудня, узгодили план дій для розблокування кордону.

Про це повідомила пресслужба Мінвідновлення, пише “Європейська правда“.

У зустрічі брали участь заступники міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач та Юрій Васьков і новопризначений заступником голови Мінінфраструктури Польщі Павел Ганцаж.

Вона стала продовженням переговорів віцепрем’єра з питань відновлення України Олександра Кубракова та нового міністра інфраструктури Польщі Даріуша Клімчака у Варшаві.

“Ключовий результат зустрічі – погодження спільних позицій для розблокування кордону. Сторони досягли порозуміння щодо компромісних рішень та їхньої реалізації”, – йдеться в повідомленні.

Там наголосили, що зміни до поточної угоди про лібералізацію вантажних перевезень, чого вимагають польські перевізники, не обговорюються.

 
 

“Наступний етап – перемовини на рівні Міністерства інфраструктури Польщі та протестувальників”, – додали в Мінвідновленні, подякувавши Варшаві за готовність до діалогу й роботу над вирішенням блокади.

Сам Ганцаж після переговорів говорив, що розблокування кордону може статись уже до Різдва.

Нагадаємо:

peredplata