«Альтфатер» об’єднує відходи Буковини та кремль

Що об’єднує відходи Буковини та кремль? Здавалось би, що може бути спільного між сміттям Західної України та ракетами, які щодня забирають життя українців?
Пригадайте таку собі фірму «Альтфатер Чернівці», яка ще донедавна займалась сміттям у Чернівцях. Через невиконання умов договору у 2022-му році Чернівецька міська рада розірвала співпрацю з цією фірмою. Але, власне, не про договір йтиме мова.
Отже, як виявилось, усім добре відомий «Альтфатер» має європейське коріння, а саме є дочірньою фірмою компанії «Veolia» (до речі, походження франко-німецьке). Окупація Криму не вивела їх з ринку, а отже продовжили там працювати та перереєстрували фірму під назвою «Альтфатер Крим». Більше того, компанія продовжує працювати на російському ринку, сплачуючи податки в бюджет мордору. Щоправда з 2022 року весь світ активно почав реагувати на підприємства, які продовжують спонсорувати Кремль — показали на двері з ринку. Зрештою і Чернівцям вистачило розуму припинити платити кошти з міського бюджету, які потрапляють до лап ворога і місцева влада розриває угоди.
І от коли вже увесь світ наклав санкції на спонсорів війни і у кожного з нас увімкнулась передача, яка відповідає за громадянську позицію та тверезу свідомість, щось таки мало шокувати. Фірма-гастрабайтер «Альтфатер Чернівці» працює, а тим більше заключає нові договора на вивіз сміття в громадах Чернівецької області. Окрім того, більше 200-та юридичних осіб та мешканців Чернівців продовжують спільну роботу з підживлювачами збройної агресії. А відтак їхні гроші будуть прямими каналами іти на підтримку знищення українського народу.
В час, коли кожна копійка в якості доната надзвичайно цінна, варто звертати увагу на чию саме армію ми так донатимо. Гроші, які ми сплачуємо за послуги часом можуть повернутись нам ворожою ракетою.
Закликаю громади Чернівецької області та бізнес відмовитись від співпраці з спонсором війни.
Артем Жук, військовослужбовець, до 24 лютого 2022 року член політради Демократичної Сокири

peredplata