Суд обрав Мазепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в 349 млн 700 тис грн

 

Печерський районний суд Києва обрав бізнесменові та директорові інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення застави в 349 мільйонів 700 тисяч гривень.

Про це повідомляє Суспільне.

Під час перерви Мазепа зазначив, що слідство інкримінує йому “незаконну купівлю, буквально, до 2 га землі на суму 7 млн грн, з 3 тисяч га, які існують на цій так званій дамбі”.

“Це крапля в морі. Навіть якщо припустити, що хтось скоїв злочин, якісь державні органи або як в цьому випадку стверджують, що це мій злочин, це не має ніякого відношення до застави 700 млн грн, які вони просять, або взяти під варту. Тому я роблю висновок, що тут “чимось пахне”, — сказав він.

За словами бізнесмена, провадженню 10 років, воно зареєстроване у 2014 році і лише в останні 1,5 місяця воно почало активно “педалюватися”, коли його сусіди на цих земельних ділянках “пішли у тюрму”.

Адвокат Тарас Пошиванюк зазначив, що Мазепі інкримінують порушення ст. 255 ККУ — створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній.

“Це так звана “воровська стаття”. Тут виходить, що бізнесмен, інвестор майже прирівнюється до “злодія в законі”, якщо проводити певні аналогії. Ми не погоджуємося. і будемо розбивати підозри допустимими доказами, які уже зібрані”, — сказав він.

Суддя відмовив у відведенні прокурора. Після цього адвокати Мазепи надати їм час на ознайомлення з матеріалами справи, але суддя відмовився оголосити перерву.

Адвокати заявили відвід судді. Клопотання розглядатиме інший суддя.

Водночас у Печерському суді почали обирати запобіжний захід братові Ігоря Мазепи Юрію. Його адвокати також просили перерву на ознайомлення з матеріалами справи і заявили про відвід прокурора.

Згодом суд обрав Мазепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення застави в 349 мільйонів 700 тисяч гривень.

Прокуратура просила арешт із заставою у 700 мільйонів гривень.

peredplata