Чернівці – у топі: де в Україні найдорожче житло

Ціни на квартири в Україні продовжують зростати. За останні пів року вартість житла у більшості регіонів виросла як на первинному, так і на вторинному ринку. Не виключення й наш регіон, де, за даними ЛУН, ціни на купівлю квартир на первинному ринку зросли що в місті, що в області.

Вартість житла у новобудовах

Ціни на новобудови в Україні продовжують зростати. Найвищу вартість квадратного метра зафіксовано у Львові – 56 тисяч гривень, що на 5% більше, ніж пів року тому, пише РБК-Україна. На другому місці опинився Київ, де середня ціна за квадратний метр зросла на 8% і зараз становить 53 тисячі гривень. Третє місце займає Ужгород із ціною 48 тисяч гривень за квадратний метр, що на 11% більше, ніж пів року тому.

У Чернівцях вартість одного квадратного метра становить орієнтовно 40 тисяч гривень (970 доларів), що на 8% більше, ніж шість місяців тому. В області квартири також вартують близько 40 тисяч гривень (950 доларів). Аналітики також помітили зростання на рівні 6%.

Вартість житла на вторинному ринку

Найдорожчі однокімнатні квартири в Україні продають у Львові, де їхня середня вартість становить 65 тисяч доларів. За останні пів року ціни піднялися на 5%. На другому місці – Київ, де середня ціна знизилася на 6% і зараз становить 60 тисяч доларів за квартиру. Третє місце займає Ужгород, де вартість квартири зросла на 4% і досягла 55 тисяч доларів.

Чернівці посіли четверте місце з ціною 48 тисяч доларів за однокімнатну квартиру на вторинному ринку. Квадратний метр у місті вартує 1 100 доларів. Натомість вартість двокімнатної квартири знизилася на 1% та становить 64 тисяч доларів. Трикімнатні квартири зросли на 7%. Тепер їхня середня ціна – 87 тисяч доларів.

peredplata

Залишити відповідь