Фінансова мета: що це та, як її поставити задля швидкого досягнення

У кожної людини є власні побажання та мрії, але їх вдається досягти не всім. Тим часом, в одних виходить швидко отримати бажане, а в інших ні. Тож, в чому секрет? Хтось скаже, що просто необхідно пливти за течією, але достатньо просто задати правильний вектор руху.

Іншими словами, потрібно поставити правильну фінансову мету, до якої у людини буде мотивація дійти. При цьому, не треба забувати й про планування проміжкових цілей, які допоможуть дістатися бажаного фінішу. А у разі потреби, можна знайти вигідне українське казино з 18 років та отримати задоволення від цікавих слотів і бонусів.

Що таке фінансова ціль у глобальному розумінні

Якщо поміркувати, фінансовою метою можна назвати певну матеріальну (нематеріальну) цінність, якою людина бажає володіти та, готова зробити для цього все можливе. І, як не дивно, вона завжди пов’язується з задоволенням певних потреб, наприклад, покупкою квартири або автівки, відкладенням грошей на навчання дітей тощо. Постановка правильної мети може мати власні переваги:

  • Допомога людині у визначенні того, що для неї є найважливішим;
  • Поява мотивації діяти за певним планом та шукати шляхи для прискорення процесу;
  • Під час руху до “кінцевої зупинки”, приходить розуміння, як краще використати наявні ресурси, навички та час;
  • Зростання впевненості у власних силах за умови постановки досяжних цілей.

Краще за все, допомагає з визначенням майбутньої фінмети метод SMART, який складається з кількох важливих критеріїв. Перш за все, вона повинна бути конкретною, вимірною (вимірювання у грошових одиницях) та досяжною. Також, мета має бути дійсно доцільною для людини й мати чіткі терміни реалізації. 

Дієві способи постановки фінансової мети

Перш ніж визначитися з метою, потрібно замислитися над тим, що конкретно бажає робити людина і для чого. Тобто, якщо є основна причина, з’являється й бачення цілі у перспективі, а також, підсилення мотивації. При цьому, варто заздалегідь оцінити власні можливості, скласти бюджет та створити фінансовий резерв. 

Звісно, треба переконатися, що обрана мета має певний дедлайн, додаткові невеликі цілі та позитивне підкріплення. Останній пункт означає, що потрібно знайти когось, хто матиме змогу підтримати людину на шляху до здійснення мрії. І насамкінець, не варто нехтувати заощадженнями на пенсію та виплатою боргів, якщо такі існують. 

peredplata

Залишити відповідь