Водіям, які перевозять посилки в Україну, доведеться сплачувати від 12 до 16 тисяч гривень за бус.

 
 
 
 

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров заявив, що наразі власники бусів сплачують мито з італійських товарів і тільки тоді в’їжджають на територію України. На Закарпатті таким чином створили прецедент наповнення держбюджету.

Про це він повідомив під час зустрічі з журналістами на КПП “Тиса”.

Петров зазначив, що ця акція на кордоні була організована через дане ним доручення від 27 травня правоохоронним органам, прокуратурі, СБУ посилити контроль за переміщенням так званих “італійських” бусиків, які через пункт пропуску Захонь-Чоп прибувають на територію України з італійського напрямку.

За його словами, блокування міжнародного пункту пропуску “Тиса” відбулося саме через вимогу декларування товарних груп, які перевозилися так званими італійськими бусами.

“Це товари, які придбали наші співвітчизники в Італії і направляють в Україну під виглядом так званих приватних посилок. Як мені доповідали керівники правоохоронних органів, схема запрацювала зі зняттям карантинного обмеження. Масштаб та обсяг ухилення від сплати митних платежів вражає – це до 12 тис. тонн на рік, зокрема, через МП “Тиса” проходить в середньому на рік 4000 тонн. Це ті обсяги, які мають бути розмитнені, а платежі надійти в бюджет. На ці гроші нині виконуються ініціативи Президента щодо великого будівництва шкіл, доріг, дитячих садків,” – наголосив Петров.

Зараз, за його словами, з перевізниками досягнута домовленість.

“Ми формуємо нову культуру виплати коштів, які передбачені митними правилами. Усі розуміють, що досі діяли певні корупційні семи, які формували незаконні обсяги обігових коштів у кишені певних осіб, а не в бюджеті держави” – наголосив Петров.

В результаті домовленості з перевізниками була встановлена єдина сума — вона становить 0,55 євроцента за 1 кг товару. На сьогоднішній день вже оформлено перших 8 автобусів, в середньому получається сплачувати з автобуса від 12 до 16 тисяч гривень, в залежності кількості товару та якості товару.

https://youtu.be/kMtqY1z6qJEДжерело

 

peredplata