Що ж…? Прощавай Давос швейцарський, до зустрічі Давос сінгапурський?.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Січневий Давос у швейцарських Альпах завжди був для мене зимовою казкою. Зустрічі з колегами, які у січні з’їзджались у Давос з усього світу. Цікаві засідання, міжнародні конференції, круглі столи, наради, брифінги, цікаві інтерв’ю, прес-конференції, Український сніданок, лідери країн світу, лідери урядів світу, президенти бізнес-корпорацій, політики, економісти, фінансисти, бізнесмени, журналісти, артисти… і сніг, лижі, гарячий грог, сауна, басейн… Все, завершилась моя зимова альпійська казка. І причиною такого сумного завершення став отой проклятущий коронавірус.
Сьогодні остаточно стало відомо, що Всесвітній економічний форум, який 50 років проводився у швейцарському Давосі, буде перенесений до теплого і сонячного, але чужого для мене Сінгапуру.
Світовий економічний форум, на якому зазвичай проводяться щорічні зустрічі політичних та ділових лідерів на швейцарському гірськолижному курорті Давос, переніс захід наступного року до Сінгапуру.
Форум заявляє, що вносить такі зміни для захисту здоров’я та безпеки учасників цього заходу.
“У світлі поточної ситуації, що стосується справ Covid-19, було вирішено, що Сінгапур є найкращим місцем для проведення зустрічі”, – заявили організатори Форуму.
Міністр торгівлі Сінгапуру Чан Чун Сін заявив, що рішення Форуму провести зустріч у країні є “підтвердженням спроможності Сінгапуру забезпечити безпечне, нейтральне та сприятливе місце для зустрічей світових лідерів”.
Щорічне засідання Всесвітнього економічного форуму має відбутися в Сінгапурі з 13 по 16 травня до повернення його назад у Швейцарію в 2022 році.
Це буде вдруге за всю історію Форуму, коли захід проводитиметься за межами Давосу.
Зображення може містити: ніч, небо та надворі
 
 
 
 

peredplata