Худі і недоглянуті: на Буковині волонтери рятують занедбаних коней, яких виявили у туристично-розважальному комплексі

Фахівці управління Держпродспоживслужби, поліція та волонтери перевірили стан тварин у туристично-розважальному комплексі “Буковинська Троя”.

Про це у Фейсбуці розповіла заступниця начальника Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Анжела Косован.
Під час перевірки виявили трьох коней, стан яких був жахливий, вони худі, мають хворобливий вигляд, негайно потребують термінового обстеження та лікування.

“Нам не вдалось побачити жодних документів та ветеринарних паспортів, завдяки яким, ми змогли би ознайомитись з інформацією щодо віку тварин та інформацією щодо їх власників”, – зазначила Анжела Косован.

На території “Буковинської Трої” знаходяться тварини, які є власністю власника “Буковинської трої”. Це – коні, кури, кози та поні. Всі тварини у хорошому стані.

Також, на території комплексу проживають тварини з Будапештського цирку, який орендує денники у власника “Буковинської Трої”, це: лами, верблюди, поні та коні.

Верблюди, лами та поні у хорошому стані, у всіх тварин, станом на сьогоднішній день, є сіно, також, є запас овса, щодо води у циркових коней – немає поїлок.

Працівник цирку, який доглядає за тваринами, відмовляється добровільно передати тварин для обстеження та лікування, він аргументує це тим, що його роботодавець – власник цирку, йому це заборонив. Наразі власник колишнього цирку та тварин відсутній.
Поліція без згоди власника вилучити тварин, які є чужим майном, не можуть. Волонтерами з Києва була написана заява в поліцію, що вилучення можливе тільки через суд.

“Щоб ці коні не померли, волонтери з Києва запросили ветеринара, спеціаліста високого рівня з Одеси. На території Чернівецької області немає жодного компетентного ветеринара по лікуванню та обстеженню коней”, – пояснила Анжела Косован.

Після повного обстеження можна буде зрозуміти, чи це невірна годівля тварин, чи стан здоров‘я, привели їх до такого стану.

 

peredplata