Клічук призначив Дмитра Білоуса виконувати обов’язки керівника КНП “Міська дитяча клінічна лікарня”

Чернівецький міський голова призначив нового керівника дитячої міської лікарні. Лікар-анестезіолог та депутат Дмитро Білоус виконуватиме обов’язки очільника.

Цю інформацію Суспільному підтвердила головна спеціалістка відділу комунікацій управління комунікацій міськради Анастасія Кокоячук.

У попереднього генерального директора медзакладу Сергія Сторожука завершився трудовий договір. Опісля, за розпорядженням міського голови, в.о. призначили заступницю з економічних питань — Ірину Король.

4 квітня на підставі заяви Білоуса його призначили в.о. На запитання, чому на посаду призначили Білоуса, а не Король, Кокоячук відповіла, що посаду може обіймати лише людина з медичною освітою. Король її не має. Водночас у кваліфікаційних вимогах від міністерства такого пункту немає. Обов’язковою для керівника закладу є управлінська освіта. Ці вимоги як чинні нам підтвердили в міському управлінні охорони здоров’я.

Білоус працював завідувачем відділення анестезіології міської лікарні №1, де приймали важких “ковідних” пацієнтів. Є депутатом фракції “Єдина Альтернатива” у міськраді, від партії якої балотувався міський голова Роман Клічук.

За словами Кокоячук, управління охорони здоров’я проведе конкурс на посаду, коли буде така можливість. Для кандидатів обов’язковою є довідка про несудимість. В умовах війни реєстри МВС закриті, відтак довідки отримати не можуть.

Джерело: https://suspilne.media/228961-u-cernivcah-zminili-kerivnika-ditacoi-miskoi-likarni/

peredplata