Україну в ЕС

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Європейська комісія буде рекомендувати надати Україні статус країни-кандидата на вступ до Євросоюзу
Вже є підтвердження цьому рішенню ЄК. 23-24 Рада Європейського Союзу і Європейська Рада під час саміту глав держав і урядів 27 країн -членів ЄС мають консенсусно це рішення схвалити остаточно. Маю певність, що окрім Єврокомісії і Рада ЄС також схвалить і підтримає позицію Єврокомісії. Останнє слово за лідерами 27 країн Євросоюзу.
Але ці хороші новини мені затьмарюють події у Сіверськодонецьку: на заводі “Азот”, де ховаються в укриттях близько 500 цивільних, серед яких 40 дітей. Завод під постійними обстрілами. Шанси на евакуацію цих людей щохвилини зменшуються. Крім того, як вже повідомлялося, зруйновано три мости між Сіверськодонецьком і Лисичанськом через річку Сіверський Донець. Таким чином шляхи для відступу наших віаськових також відрізані. Місто також відрізане від водопостачання, електропостачання, газопостачання і продовольчого постачання. Якоїсь притомної і зрозумілої реакції з боку влади не чути. Ситуація нагадує 2014 і2015 роки, коли Порошенко і його шавки або мовчали, або брехали про Іловайськ і Дебальцеве.
Я не хочу підривати віру в президента України Володимира Зеленського і віру в ЗСУ та їх авторитет. Але я бачу і відчуваю, що щось іде не так. І оце “не так” тісно в’яжеться з Андрієм Єрмаком і Русланом Демченком. Згадайте загадковий візит Зеленського на пару з Єрмаком у Оман. Після цього відбулось підбиття українського пасажирського лайнера в Ірані та поспішне повернення Зеленського і Єрмака у зв’язку із цією трагедію дуже незрозумілими маршрутами і невідомим авіатранспортом. Дрібніші дивні речі я навіть не згадую. Але згодом вияснилось, що і горезвісний провал операції “Вагнергейт” не обійшовся без прямого втручання у справу знову ж таки того самого Андрія Єрмака. Тепер ми спостерігали за дивними візитами на КСП у Лисичанськ посланиці Єрмака нардепки Мар’яни Безуглої. Що ж це таке коїться? Якось треба вгамувати того Єрмака врешті-решт.

peredplata