На Буковині створять реабілітаційний центр для диких тварин

Реабілітаційний центр для тварин планують створити у Національному природному парку «Черемоський». Планується, що тут виходжуватимуть диких звірів, що втрапили в біду, та відпускатимуть назад у рідну стихію. У парку облаштують вольєри для утримання тварин, а працівників навчатимуть, як доглядати за чотирилапими.

💬За словами директора Національного природного парку «Черемоський» Романа Єреми, горяни часто знаходять поранених чи травмованих звірів, а ось як їм допомогти – не знають. Тому на Путильщині украй потрібен центр реабілітації для таких бідолах. Водночас подібний заклад – не зоопарк. Вольєри розташують подалі від людських очей, а умови тут будуть максимально наближені до природних.

🌳Центр на Буковині облаштують у рамках проєкту «Україна – Національний природний парк «Черемоський: створення пілотного центру реабілітації тварин», який впроваджується фундацією Ромінтської пущі. Буковинські фахівці вже їздили до Польщі, аби перейняти досвід тамтешніх колег (на фото). Вони побачили, як працюють програми відновлення для звірів у Ландшафтному парку Поозерʼя Ілавського та – при державному лісгоспі у місті Ольштинек.

peredplata