«Схожий на голодного в’язня фашистського табору», – адвокат про стан Сенцова – фото

Стан українського політв’язня Олега Сенцова – критичний. Він не встає, щоб залишатися в свідомості, блідий, у нього впали груди і живіт.

Як розповів в інтерв’ю виданню “Обозреватель” адвокат режисера Дмитро Дінзе, Сенцов схожий на голодного в’язня фашистського табору часів Другої світової війни, повідомляє УНІАН, пише molbuk.ua.

“Телевізор є, читає листи і відповідає на них. Але він не встає, тільки лежить. Він економить сили, щоб перебувати в свідомості”, – відзначив адвокат, коментуючи умови утримання Сенцова.

Дінзе повідомив, що останній раз бачив свого підзахисного 7 серпня. Сенцов, за його словами, схуд на 30 кілограмів. “Блідий, став сутулий, раніше за ним цього не спостерігалося. Впала грудна клітка, впав живіт”, – сказав адвокат.

“Він розуміє, що в критичному стані. Він і родичів про це сповістив, у нього третя затяжна криза. Кажуть, що понад 114 днів Олег не протягне. Є приклади, коли люди голодували близько 114 днів, потім виходили з голодування і вмирали. Зараз термін голодування дуже великий, і він відчуває, що втрачає сили кожен день. Олег у дуже поганому стані” – підкреслив Дінзе.

“Він виглядає зараз, як голодні люди в фашистських таборах під час Другої світової війни”, – додав він.

peredplata