Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео прибув до Києва.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає : 

-Як тільки нога Майка Помпео ступила на українську землю, його сторінка у Twitter відразу відрапортувала: “Добре бути сьогодні в Києві. Підтримка України США непохитна, і я маю намір підкреслити це, коли я зустрінуся з керівниками української держави і уряду, щоб обговорити шляхи просування нашого стратегічного партнерства і зміцнення позиції України як вільної і демократичної держави у світі”.

Після семигодинного перельоту та з кількагодинною зупинкою у Лондоні Майк Помпео протягом ночі трішки акліматизується й адаптується в Україні і завтра зранку проведе зустріч з президентом України Bолодимиром Зеленським, міністром закордонних справ України Bадимом Пристайком і міністром оборони України Андрієм Загороднюком.

Хлопці обговорять шляхи посилення стратегічного партнерства і спіробітництва між Україною і США не на словах, а на ділі.

Після цього поважний американський гість візьме участь у церемонії покладання квітів до меморіалу “Стіна пам’яті загиблих за Україну” в Михайлівському золотоверхому монастирі.

peredplata