В Україну летить 45 літаків з евакуйованими туристами: подробиці

У четвер, 19 березня, в Україну прибудуть 45 рейсів з 10 країн з українцями, які перебували на момент введення карантину через коронавірус COVID-19 за кордоном.

Як пише НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Мінінфраструктури.

Станом на 10:30, в тому числі будуть прийняті 30 рейсів з Шарм-ель-Шейха, п’ять – з Хургади, а також по одному – з Амстердама, Брюсселя, Тель-Авіва, Дубаї, Веце, Франкфурт Ханна , Будапешта, Дубліна, Відня і Ла-Романи.

Рейси виконуватимуться авіакомпаніями “Міжнародні авіалінії України” (МАУ), Fly Dubai, “Джоник”, Ryanair, SkyUp Airlines, “Азур Ейр Україна” і “Роза Вітрів”.

Нагадаємо, українці, які застрягли в Німеччині і не можуть потрапити додому через карантин коронавірусу Covid-19, отримали від українського консульства лист, в якому їм запропонували вилетіти до Києва або з Брюсселя за 225 доларів, або з Дюссельдорфа за 200 євро.

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 17 березня, з Єгипту евакуювали 1,5 тисячі українців, які опинилися заручниками карантину через пандемію коронавірусу. Крім того, глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що зараз на Шрі-Ланці застрягли 105 українців. А для евакуації з Польщі виділені додаткові автобуси для пунктів пропуску на кордоні.

Додамо, на кордоні з Італією та Словенією застрягли більше сотні українців, їх обіцяють доставити в Україну спеціальним рейсом у неділю. Всього планується забрати 101 особу. Рейс буде вилітати із італійського міста Тревіза. Наразі українців забезпечено житлом та їжею.

peredplata