У Чернівцях офіційно відкрили Почесне консульство Латвійської Республіки

 
Воно запрацювало ще у лютому, проте через карантин урочистості з нагоди початку роботи відтермінували.
На відкриття до столиці Буковини завітав Надзвичайний та повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс. Його привітав голова Чернівецької ОДА

Сергій Осачук
«Якщо уявити, що ріки – кордони між державами, то відкриття Почесного консульства Латвійської республіки в Чернівцях – це спорудження мосту. Коли перед тобою річка із стрімкою водою, і ти не знаєш її глибини, не кожен наважиться перейти убрід. Але відтепер наші народи зможуть користуватися цим мостом, подивитися, що там, на другому березі, та запросити до себе гостей. Ми вправі підсилити наші знання ефективною економічною співпрацею та знайти точки дотику, які формують успішний бізнес. Бо фундаментом дружби завжди є добра торгівля та спільні бізнесові проєкти. Я впевнений, що консульство Латвії в Чернівцях стане надійним мостом дружби та доброго співробітництва між буковинцями та латвійцями»,– сказав Сергій Осачук. Також голова ОДА нагородив Юріса Пойканса відзнакою «Вдячна Буковина».
«Сьогодні відчинилися двері 5 консульства Латвійської республіки в Україні. Для цього ми обрали саме Буковину, бо це унікальний регіон. Відкриття тут Латвійського представництва – визначна подія для вашого краю, Латвії та латвійсько-українських відносин. Тепер ми можемо обмінюватися досвідом та співпрацювати на благо жителів наших країн», – зазначив Посол.
Почесним консулом Латвійської Республіки у Чернівецькій області став

Илья Хочь
Він працюватиме над успішним розширенням зв’язків між Латвією та Буковиною.
«Уперше за більш ніж шістсотрічну історію Чернівців ми відкриваємо тут консульство Латвійської республіки. Завдяки співпраці з Латвією, ми зможемо прискорити економічний розвиток краю, залучити інвестиції та швидше інтегруватися в Європу. Наразі ми працюємо над відновленням імпорту фруктів, овочів та морепродуктів з Буковини до Прибалтики», – сказав Ілля Хочь.

peredplata