Максим Степанов: Лікування від COVID-19 в умовах стаціонару є безкоштовним

Лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 в умовах стаціонарного догляду безкоштовне для пацієнтів. При цьому медична допомога надаватиметься хворим навіть без підписаної угоди із сімейним лікарем. Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на брифінгу 14 липня.

«Якщо є ознаки коронавірусної хвороби, особливо якщо це гострі симптоми (температура понад 38 градусів, ускладнення дихання та інші ознаки), то треба набирати 103, розповісти про свої симптоми, і приїде бригада екстреної медичної допомоги. Якщо будуть відповідні показники, то вас госпіталізують, і медична допомога вам буде надана незалежно від того, є у вас угода із сімейним лікарем чи немає. Все лікування в умовах стаціонару, коли використовуються лікарські засоби, безкоштовне. В нас прийняті відповідні нормативні акти, а також є відповідне фінансування закладів, які лікують хворих на COVID-19», – наголосив Максим Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, у вартість лікування, яке держава компенсує хворим на COVID-19, входить вартість лікарських засобів, усіх маніпуляцій, а також підвищена заробітна плата у розмірі 300% для медичних працівників, які працюють з коронахворими.

peredplata