Американсьї санкції проти “Північного потоку -2” розширюються

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Сполучені Штати повідомили Німеччину, що планують запровадити санкції проти російського трубопровідного корабля, який бере участь у будівництві російського газопроводу “Північний потік-2” з Росії до Німеччини, заявило в понеділок Міністерство економіки Німеччини.
“Ми приймаємо це повідомлення до відома”, – заявив представник Міністерства економіки в Берліні.
Німецький діловий щоденник “Handelsblatt” раніше повідомляв, що санкції США наберуть чинності у вівторок, 19 січня в рамках Закону про протидію американським санкціям (CAATSA).
Зазначається, що санкції будуть введені проти російського трубопровідного корабля “Фортуна” та його власника KVT-RUS.
“Північний потік-2”, покликаний подвоїти потужність існуючого підводного газопроводу “Північний потік” і обійти Україну, позбавивши її вигідних транзитних зборів. Проект став предметом суперечок між Москвою та Вашингтоном, і Сполучені Штати прагнуть зменшити залежність Європи від російської енергетики.
Група, яка стоїть за трубопроводом, припинила роботу в грудні 2019 року через загрозу санкцій з боку Вашингтона.
Згідно з даними відстеження кораблів Refinitiv, Фортуна все ще знаходиться на якорі в Балтійському морі поблизу Ростока на півночі Німеччини.
Прес-секретар посольства США в Берліні заявив Handelsblatt, що Вашингтон і надалі вживатиме “всіх необхідних та відповідних кроків” для запобігання “Північному потоку 2”.
“Хоча ми не коментуємо майбутні санкційні заходи, ми будемо продовжувати обмін ідеями з союзниками та партнерами щодо потенційних питань санкцій”, – сказав речник.
Зображення може містити: океан, велосипед, ніч, екран, напій, квітка, вода, надворі та їжа
 
 
 
 

peredplata