Якби скоро вибори: найкращі шанси пройти у Верховну Раду мають чотири політсили.

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, найбільшу підтримку виборців отримала б політична партія “Слуга народу”, політсила п’ятого президента Петра Порошенка і ОПЗЖ – “дихають в спину”.

Джерело: результати дослідження, проведеного Центром Разумкова з 5 по 9 березня

Деталі: За партію влади готові віддати свій голос 18% усіх опитаних або 26,5% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме.

За партію “Європейська солідарність” готові голосувати відповідно 13% і 20% опитаних, за партію “Опозиційна платформа — За життя” — відповідно 13% і 18%, ВО “Батьківщина” — відповідно 7% і 9%.

Партію “Сила і честь” готові підтримати відповідно 4% і 5% респондетів, партію “Голос” — відповідно 3% і 3%, ВО “Свобода” — відповідно 2,5% і 3%,  партію “Українська стратегія Гройсмана” — відповідно 2% і 3%, Радикальну партію Олега Ляшка — відповідно 2% і 2%, “Партію Шарія” — відповідно 1% і 2%, партію “Громадянська позиція” — відповідно 1% і 1%, партію “Опозиційний блок” — відповідно 1% і 1%, партію “УДАР Віталія Кличка” — відповідно 1% і 1%. 

 

 
 

Додатково: Дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова з 5 по 9 березня 2021 року. Методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів соціологи опитали 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Українська правда

Президентський рейтинг: підтримка Зеленського дещо зросла, але й суперник не відстає

 
ФОТО ОПУ

Володимир Зеленський дещо піднявся у президентському рейтингу, водночас зросла підтримка і одного з його найближчих суперників.

Джерело: результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 5 по 9 березня   

Дослівно: “Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Володимир Зеленський (27% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме)”. 

 

 
 

Деталі: Проголосувати за нардепа від “Європейської солідарності” Петра Порошенка планують 20% опитаних, за співголову фракції “ОПЗЖ” Юрія Бойка – 17%, за лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко – 10%.

За голову партії “Сила і честь” Ігоря Смешка – 6%, за експрем’єра Володимира Гройсмана – 3%, за голову секретаріату ВО “Свобода” Руслана Кошулинського – 3%.

Лідера Радикальної партії Олега Ляшка готові підтримати 2%, спікера ВР Дмитра Разумкова – 2%, голову партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка – 2%, представника Опоблоку Олександра Вілкула – 1% і мера Києва Віталія Кличка – 1%.

У випадку, якби кандидатом від партії “ОПЗЖ” замість Бойка був Віктор Медведчук, голоси розподілилися б таким чином: Зеленського підтримали б 28%, Порошенка – 20%, Тимошенко – 10,5%, Медведчука – 8%. 

 

 
 

Смешко за таких умов міг би розраховувати на голоси 7% виборців, Гройсман – 4%, Разумков – 4%, Вілкул – 3%, Кошулинський – 2,5%, Ляшко – 2%, Гриценка – 2% та Кличко – 1%.

Дослідження тривало з 5 по 9 березня. Методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Передісторія:

  • Згідно з лютневим опитуванням Центру Разумкова, Володимира Зеленського на виборах президента готові були підтримати 23% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.
  • Співголову фракції “ОПЗЖ” Юрія Бойка – 20%, лідера “Євросолідарності” Петра Порошенка – 18% та лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко – 11%.
Українська правда

У другому турі виборів президента, якби обирали з 4 кандидатів, перемогу би здобув чинний президент Володимир Зеленський.

Джерело: результати дослідження, проведеного Центром Разумкова з 5 по 9 березня

Деталі: Респондентам пропонувалося обрати, за кого з політиків вони проголосували б у другому турі виборів президента.

Другий тур соціологи моделювали серед 4 кандидатів: чинного президента Володимира Зеленського, нардепа “ОПЗЖ” Юрія Бойка, п’ятого президента Петра Порошенка, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Зеленський у другому турі здобуває перемогу в усіх суперників і стає переможцем президентських виборів.

Разумков перемагає Порошенка і Бойка, а Порошенко виграє лише у Бойка.

При цьому майже 50% респондентів відзначили, що не підуть на вибори або ж не змогли відповісти. 

 

 
 
 

 
 
 

 
 

Дослідження провела соцслужба центру Разумкова з 5 по 9 березня методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

peredplata