Україна вдруге зіграла внічию проти Франції у відборі на чемпіонат світу-2022 з футболу.

 
Збірна України з футболу вп’яте поспіль у відборі на чемпіонат світу-2022 завершила матч внічию. Серія продовжилася у грі п’ятого туру в Києві проти збірної Франції – 1:1.

Для України цей матч став другим у вересневому відбірковому циклі та другим під керівництвом в.о. головного тренера Олександра Петракова. У його дебютному матчі збірна зіграла внічию проти Казахстану – 2:2. Водночас Франція у попередньому матчі поділила очки з Боснією та Герцоговиною – 1:1.

Перший тайм матчу в Києві Україна – Франція пройшов на зустрічних курсах. Гості трохи більше контролювали м’яч, але українці вмикали пресинг та гостро контратакували, також господарі продемонстрували кілька небезпечних розігршів стандартів.

А на 44-й хвилині матчу рахунок було відкрито. Француз Антоні Марсьяль вискочив віч-на-віч з Андрієм Пятовим, не обіграв воротаря. І Україна моментально вибігла в контратаку: Роман Яремчук протиснув суперника на правому фланзі, прострілив у штрафну, там захисник французів вибив м’яч прямо на ногу Миколі Шапаренку, який пробив з-за меж штрафного в один дотик – точно в дев’ятку, 1:0.

 

Цей гол став першим для Миколи Шапаренка за збірну України в офіційних матчах.

На старті другого тайму Франція змогла швидко відігратися: Антоні Марсьяль на 50-й хвилині зрівняв рахунок ударом з кількох метрів, 1:1.

 

Загалом у другому таймі Франція контролювала ситуацію, створила ще кілька моментів (була і штанга), однак більше не забила – 1:1.

  • Група D. П’ятий тур

Україна – Франція 1:1

Голи: Шапаренко, 44 – Марсьяль, 50

  • Турнірна таблиця групи D
  1. Франція – 9 очок (5 матчів), 6:3
  2. Фінляндія – 5 очок (3), 4:3
  3. Україна – 5 очок (5), 6:6
  4. Боснія та Герцоговина – 2 очки (3), 3:4
  5. Казахстан – 2 очки (4), 3:6

peredplata