На Ставропіллі українець розстріляв кримінального авторитета й начальника міліції в помсту за дітей ВІДЕО

На Ставропіллі українець розстріляв кримінального авторитета й начальника міліції в помсту за дітей ВІДЕОУ Ставропольському краю слідчі розкрили загадкову серію жорстоких вбивств і замахів, жертвами яких став кавказький бізнесмен, лікар і два міліціонери.

До злочинів виявився причетним пасічник, який мстився суспільству за смерть своїх дітей подібно головному героєві фільму “Ворошиловський стрілок”. На даний момент 51-річний господар пасіки Олександр Таран арештований і йому вже пред’явлено звинувачення. Чоловік повністю викритий у скоєних тяжких злочинах, а головним доказом проти нього стала єдина волосина, виявлена на знайденій зброї.

За даними розслідування, заарештований став серійним вбивцею після того, як вирішив кинути виклик наркомафії, бажаючи помститися за свою загублену сім’ю.

Таран два роки вистежував і розстрілював людей, яких вважав прямо або побічно причетними до смерті своїх дітей. 20-річна дочка Олександра померла від передозування наркотиками, а 25-річний син загинув від побоїв невідомих хуліганів. Після цього жертвами пасічника-месника стали місцевий бізнесмен-кавказець, оперативник і начальник кримінальної міліції району. Важке поранення також отримав лікар, який лікував його дочку.

Усе розпочалося влітку 1994 року, коли дочка Олександра – Наталя Таран – померла в районній лікарні. Найбільше батька шокувала причина її смерті – доза наркотиків.

Батько намагався дізнатися, хто підсадив його доньку на героїн, вимагав покарати негідників, але міліція спустила справу на гальма. Таран не змирився, намагався докопатися до правди. А через сім років у будинок Тарана прийшло нове горе – його сина Володимира жорстоко побили на дискотеці, до смерті. Вбивць так і не знайшли. Тоді, за версією слідства, пасічник купив автомат Калашникова і присягнув на могилі дітей, що помститься за них. Він вирішив судити і страчувати сам, не озираючись на владу і закони.

Першою жертвою месника став місцевий авторитет Магомед Еркен. Таран був переконаний, що його племінник причетний до загибелі сина. Пасічник дочекався кавказця біля хвіртки його будинку в райцентрі Олександрівське. Олександр “зробив не менше 12 пострілів з автомата АКМ, у результаті чого потерпілий помер на місці”.

Наступною ціллю став головний лікар місцевої лікарні Сергій Грес. Медик, на думку месника, був винен у смерті його дочки, оскільки не зміг її врятувати або не захотів. У той вечір Сергій Грес відпочивав удома. Пасічник в останню хвилину пошкодував його, зробивши калікою одним прицільним пострілом у плече.

Карний розшук так і не зміг розкрити вбивство бізнесмена і замах на лікаря. Ці злочини слідчі взагалі не пов’язували один з одним. Ніхто не підозрював тихого пасічника, якого майже щодня бачили на кладовищі.

Потім Олександр став карати і міліціонерів, вважаючи, що вони покривають наркодилерів, причетних до смерті його дочки та сина. Месник дочекався старшого оперуповноваженого 38-річного Олега Танчика і снайперським пострілом звалив його наповал.

Через півроку Олександр пострілом у спину вбив начальника кримінальної міліції Олександрівського ОВС Володимира Штану. З місця вбивства він пішов спокійною і впевненою ходою. На сусідній вулиці він зустрів односельців. Вони й подумати не могли, що цей спокійний, усміхнений чоловік щойно покарав міліціонера за невиконання своїх обов’язків.

Крім того, Таран посягав на життя співробітника ДПС ДІБДР міста Світлограда і членів його сім’ї. Цей замах Таран скоїв після того, як було складено протокол про адміністративну відповідальність, і йому відмовилися повертати автомобіль.

Слідчі буквально рили землю, щоб зловити Олександра Тарана, який влаштував справжній терор у райцентрі. Спочатку вони думали, що їх колег відстрілюють місцеві бандити. Але оперативні розробки ні до чого не призвели. А пасічник останні чотири роки спокійнісінько жив в Олександрівському. Вирахували чоловіка випадково. Житель села знайшов у лісосмузі, недалеко від пасіки Тарана, загорнутий у старий халат автомат Калашникова з саморобним глушником. Міліціонери обійшли майстрів, і один слюсар пригадав, що Олександр замовляв у нього дивну трубку.

“Казав, що насадка для газового пальника – вулики гріти”, – пояснив майстер.

Оперативники навідалися в будинок пасічника з обшуком і знайшли у нього саморобний пістолет. Але головним доказом слідства стала людська волосина, яку відшукали на знайденому в лісі автоматі. Експертиза показала, що це волосся належить саме Олександру. Після цього пасічника негайно заарештували.

Телевізійники показали трішки іншу історію дій Олександра Тарана:

Історія Олександра Тарана демонструє, що інколи правосуддя можна брати у свої руки й вирішувати проблеми значно ефективніше, ніж міліціонери або чиновники. Та пам’ятайте, що за подібні дії є кримінальна відповідальність.

Джерело

peredplata