\”Лозінський №2\”, який отримав за вбивство людини два роки умовно, відзначив своє звільнення бенкетом і салютом.

Екс-депутат Софіївської райради Олександр Таран, який за вбивство 25-річного юнака отримав два роки умовно, на честь свого звільнення влаштував бенкет із салютом, розповіли родичі загиблого.

\”Мого сина вбили серед білого дня при свідках, а тепер вбивця на волі! Мало того, увечері 21 березня в Софіївці він влаштував бенкет на честь свого звільнення і запускав в небо салюти!\”, – поділився вітчим загиблого Володимир Бойко з журналістами \”Сегодня\”.

Брат убитого, Дмитро Югай, розповів, що Олександр Таран (якого місцеві та в пресі охрестили \”Лозінським №2\”) намагався зам\’яти справу.

\”Вдові він купив квартиру в Кривому Розі, і вона відмовилася від претензій. А мені голова суду Надія Прудник повідомила, що підсудний буде засуджений за статтею \”Перевищення заходів самооборони\” і нібито за моє мовчання Таран перепише на мене свою агрофірму. Але я хочу, щоб він був покараний\”, – наголосив Дмитро.

Представник родичів убитого, нардеп Дмитро Шпенов, направив скаргу до Вищої ради юстиції з проханням перевірити діяльність суддів, які винесли рішення щодо депутата-вбивці – Надії Прудник, Андрія Козака та Наталії Середнєй.

Як повідомила працівник прес-служби Вищої ради юстиції Оксана Лисенко, голова ВРЮ Володимир Колесниченко вже доручив почати перевірку даних, викладених у зверненні постраждалої сторони.

Нагадаємо, НП сталася в червні 2010 року. Депутат посварився з місцевим мешканцем Олександром Югаем на березі ставка, а потім прийшов до нього додому і застрелив з автомата на очах у його 6-річного сина. 21 березня рішенням Довгинцівського райсуду Кривого Рогу Олександра Тарана засудили на два роки умовно.

Джерело

peredplata