Четверо буковинців стали жертвами шахрайських дій

Аферисти діють за старими схемами: «вашому родичу потрібна медична допомога», «купівля-продаж товарів», «винагорода за уникнення  відповідальності». Попри те, що правоохоронці постійно проводять роз’яснювальну роботу з населенням, громадяни все одно стають жертвами шахрайства. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

3-го листопада до Новодністровського відділення поліції звернулася із заявою 60-річна місцева жителька. Жінка повідомила, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа її грошима у сумі 12 тисяч гривень.

Поліцейські з’ясували, що на мобільний телефон потерпілої зателефонував невідомий, який представився працівником прокуратури. Мовляв, ваш син скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Для того, щоб уникнути відповідальності, потрібні гроші. Вказану суму жінка перерахувала через термінал самообслуговування на різні номери мобільного оператора стільникового зв’язку.

Цього ж дня потрапила до рук псевдо-прокурора 70-річна жителька Путили. Так, жінці зателефонував невідомий та повідомив, що її син вчинив злочин. Співрозмовник представився прокурором і запропонував за винагороду посприяти у звільненні родича від відповідальності. Таким чином, аферист обдурив заявницю на суму 6 тисяч гривень. Гроші потерпіла перерахувала через термінал.

4-го листопада стала жертвою шахрая і 77-річна чернівчанка. Жінка звернулася із заявою до поліції. Заявниця повідомила, що невідома особа зателефонувала та сповістила, що її сину потрібна термінова медична допомога. Під час розмови жінка сказала аферисту адресу свого проживання та погодилася надати гроші на лікування сина. В обумовлений час невідомий чоловік прийшов до пенсіонерки додому та отримав від неї 300 доларів США.

Того ж дня, на Калинівському ринку під час купівлі-продажу товару, зловмисник ошукав 57-річну буковинку. Так, невідомий чоловік під приводом продажу мікросхем шахрайським шляхом заволодів її грошима в сумі 15 тисяч гривень. Аферист попросив жінку зачекати, доки він принесе товар зі складу. Але ні мікросхем, ні продавця жінка так і не дочекалася.

В усіх випадках розпочаті кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вживають всіх можливих заходів, щоб викрити та затримати зловмисників. Також правоохоронці в черговий раз закликають буковинців бути максимально обачними та не довіряти незнайомцям.

peredplata